Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο Γ. Παπανδρέου εκτός ψηφοδελτίων της... "Δημοκρατικής Παράταξης"

Ο Γ. Παπανδρέου εκτός ψηφοδελτίων της... `Δημοκρατικής Παράταξης`  Πολλά γράφονται και λέγονται εδώ και μία εβδομάδα για το που το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο οι στενοί συνεργάτες του διαψεύδουν προς το παρόν τα πάντα περί νέου κόμματος, παρασκηνιακών δημοσκοπήσεων για να μετρήσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης και άλλα συναφή.
Τονίζουν μάλιστα ότι όσοι μέχρι στιγμής στέκονται απέναντι στη πρόταση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται «με όρους νομής της εξουσίας» δίνοντας «ρεβανσιστικό» χαρακτήρα στη πρωτοβουλία του, κάτι το οποίο όπως λένε δεν είναι στη λογική Παπανδρέου.


Ως εκ τούτου ουδείς γνωρίζει τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, ούτε οι συνεργάτες ενδεχομένως(!), γεγονός που προκαλεί μεγάλη αμηχανία και εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων.

Η κυβέρνηση πάντως όπως λένε και οι ίδιοι οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου δεν έχει λόγο να ανησυχεί με την έννοια ότι ο πρώην πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται πλήρως τη κρισιμότητα της κατάστασης και του ρόλου, όπως απορρέει από την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού

Ωστόσο στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου καταγράφεται μεγάλη ανασφάλεια για τις επόμενες κινήσεις του κ. Παπανδρέου και ιδίως για δύο ενδεχόμενα:
- Πρώτον, τη δημιουργία νέου κόμματος αν και το θεωρούν απίθανο, και
- Δεύτερον και πιθανότερο όπως προκύπτει και από κουβέντες του περιβάλλοντος Παπανδρέου, ότι ο ίδιος και άλλοι βουλευτές που τον στηρίζουν όπως ο Θάνος Μωραϊτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης κ.α δεν θα είναι υποψήφιοι της «Δημοκρατικής Παράταξης».

Η μαζική όπως λέει το επιτελείο Παπανδρέου ανταπόκριση στο κάλεσμα του (βουλευτές, στελέχη, νεολαίοι και νομαρχιακές οργανώσεις) δεν αφήνει περιθώρια οπισθοχώρησης. Η σημερινή πάντως εκδήλωση στο…«στόμα του λύκου», δηλαδή τη Θεσσαλονίκη του «Δικτύου Αυτό-Οργάνωσης» που στηρίζει τον κ. Παπανδρέου θα κρίνει τη πορεία του εγχειρήματος.

Μέχρι στιγμής από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που δίνει και τον τόνο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης οι βουλευτές Θάνος Μωραϊτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Συμεών Κεδίκογλου έχουν εκφραστεί υπέρ της πρωτοβουλίας του Γ. Παπανδρέου, ο Απόστολος Κακλαμάνης εμφανίζεται ουδέτερος και ενωτικός, ενώ οι Ιωάννης Δριβελέγκας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Ιωάννης Κουτσούκος, Χρήστος Γκόκας, Μιχάλης Κασσής, Δημήτρης Σαλτούρος και Πύρρος Δήμας που θεωρούνται επιρροή του Κώστα Σκανδαλίδη τάσσονται με το εγχείρημα της «ΔΗ.ΠΑΡ».

Οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος, Παναγιώτης Ρήγας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Πάρις Κουκουλόπουλος και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή υποστηρίζουν τον Ε. Βενιζέλο.

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Γιώργος Ντόλιος και Νίκος Σηφουνάκης σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανόν να ταχθούν με την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

 Ανδρέας Μαραθιάς / newsit.gr