Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Αήττητος ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε από το Βέλο παρα τη "σφαγή" του από τον Δασκαλόπουλο

K1wedfng
Ένα τεράστιο λάθος του διαιτητή Γ. Δασκαλόπουλου στέρησε από τον Αστέρα Δερβενίου τους βαθμούς της νίκης στον αγώνα του στο Βέλο με την τοπική Ελλάδα.
Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι στο 72’, όταν ο Κλαδάκης διεκδίκησε με τον Αντωνόπουλο την μπάλα σε μια βαθιά μπαλιά στη πλάτη της άμυνας του Αστέρα, με τον αμυντικό του Αστέρα να βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση. Ένα επιθετικό φάουλ μετατράπηκε σε πέναλτι και αποβολή του Αντωνόπουλου και έτσι η Ελλάς Βέλου ισοφάρισε τον αγώνα σε 1 – 1. 
22axii4wΜέχρι τότε ο Αστέρας διατηρούσε άνετα το υπέρ σκορ από το τέρμα που πέτυχε ο Κρισάφη στο 43’, όταν εκτέλεσε στην κίνηση τον τερματοφύλακα της Ελλάδας Κουρούμαλη εκμεταλλευόμενος τη χαμηλή μπαλιά του Βασιλάρη που έκανε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια από δεξιά ξεκινώντας πίσω από τη σέντρα και περνώντας τρεις αντιπάλους του. 

Βέβαια μετά το 1 – 1 το γήπεδο πήρε «φωτιά» στην εξέδρα από τις συνεχείς αποδοκιμασίες προς τον διαιτητή των πολλών φίλων του Αστέρα που τον ακολούθησαν στο Βέλο, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο από τις συνεχείς προσπάθειες των παικτών της Ελλάδας να πετύχουν κι άλλο τέρμα, εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή, καθώς και την παρουσία πολλών νεαρών παικτών του Αστέρα που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά του Βασιλάρη (που αποχώρησε τραυματίας στη φάση του τέρματος του Αστέρα), του αποβληθέντος Αντωνόπουλου και του τιμωρημένου Παπαδημητρίου. 
Rxv6fejyΠαρ’ όλα αυτά η άμυνα του Αστέρα άντεξε και στο τέλος του αγώνα ξεχείλισε το παράπονο σε όλους για την απώλεια των δύο βαθμών. Όμως με αυτά πρέπει να ζήσουμε και πορευτούμε, γιατί ο Αστέρας με την ποιότητα της ομάδας του και με την παρουσία των φίλων του στα κορινθιακά γήπεδα, έχει πλέον καταφέρει να μην περνά απαρατήρητος.
Στο α’ μέρος του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν ισοδύναμες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αστέρας έπαιζε προσεκτικά και δεν άφηνε τους παίκτες της Ελλάδας να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ρουμελιώτη. Και οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία με πανομοιότυπο τρόπο. 
Στο 18’ο Αράπι έπιασε δυνατό σουτ, όταν η μπάλα του στρώθηκε μετά από κόντρα στους αμυντικούς του Αστέρα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Ρουμελιώτη και στο 26’ ο Αντωνόπουλος σούταρε και αυτός λίγο άστοχα έξω από το δεξί δοκάρι του Κουρούμαλη, μετά από κατά λάθος κεφαλιά του Κλαδάκη σε κόρνερ του Πεθαίνου. Μια κεφαλιά του Λέντερη στο 35’ που έφυγε άουτ από καλή θέση, ήταν τελευταία καλή φάση της Ελλάδας το α’ μέρος.
FjohzmujΤο τέρμα του Κρισάφη στο 43’ έφερε τον Αστέρα προηγούμενο στο τέλος του α’ μέρους, αλλά και την τεχνική του ηγεσία προβληματισμένη με την απώλεια του Βασιλάρη. 
Με την έναρξη του β’ μέρους δόθηκαν στον Αστέρα δύο τεράστιες ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Στο 47’ ο Κρισάφι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, από μπαλιά του Πεθαίνου, στη μεγάλη περιοχή με δίπλα του αμαρκάριστο τον Σιώζο, αλλά προτίμησε να σουτάρει δυνατά για να φύγει η μπάλα ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Σιώζος φεύγει από τη σέντρα σε απόκρουση της άμυνας του Αστέρα, φθάνει στο ύψος της περιοχής και πιεζόμενος από τον Σαββίδη πλασάρει, με την μπάλα να βρίσκει το δεξιό κάθετο δοκάρι του Κουρούμαλη.
Lp5autxhΗ Ελλάς πλέον άρχισε να πιέζει περισσότερο και 55’ ο Κλαδάκης έπιασε κεφαλιά σε σέντρα του Λέντερη από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρουμελιώτη. Μια άλλη καλή φάση δημιούργησε στο 63’ ο Μαρτίνος με ατομική ενέργεια από τ’ αριστερά, αλλά ο Μετεβελής τον έκοψε με προβολή πριν αυτός σουτάρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή του Αστέρα.

Ip81cj28Στο 72’ η Ελλάς ισοφάρισε με τον προαναφερθέντα τρόπο και ακολούθως της παρουσιάστηκε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 86’ με τον Λέντερη να πλασάρει άουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά από ενέργεια του Ρούπα που πέρασε σαν άνεμος μεταξύ τεσσάρων παικτών του Αστέρα. Δύο άλλες φάσεις που οι παίκτες της Ελλάδας ζήτησαν πέναλτι σε χέρια, μετά από κόντρες, του Μετεβελή και του Μαστρογιαννόπουλου σε φάσεις που η μπάλα δεν έφευγε από την περιοχή του Αστέρα κρίνονται σαν υπερβολικές. Και ευτυχώς που αυτές τις φορές ο διαιτητής κ. Δασκαλόπουλος δεν ενέδωσε στις ακραίες αιτιάσεις των παικτών της Ελλάδας.
Συμπερασματικά το αποτέλεσμα ήταν άδικο για τον Αστέρα, που αν στις αρχές του β’ μέρους πετύχαινε και δεύτερο τέρμα, τότε ακόμη και το διαιτητικό λάθος της ισοφάρισης δεν θα τον «πείραζε» βαθμολογικά. Το ότι ο Αστέρας εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και το ότι εμφανίζεται στα γήπεδα ανταγωνιστικός, εκεί όπου παλαιότερα γνώριζε ήττες αποτελούν για την ώρα τα πολύτιμα εφόδια για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Η διαιτησία του κ. Δασκαλόπουλου στιγματίστηκε από τον καταλογισμό του προαναφερθέντος πέναλτι. Οι βοηθοί του κ.κ. Καρακάσης και Γκότσης ήταν σωστοί.
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Κουρούμαλης, Τάλιος (53’ Γιακούπι), Κόρρο, Σαββίδης, Νάκος, Ρούπας, Μαρτίνος, Δελής, Κλαδάκης, Λέντερης, Αράπι
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Μπάκας, Μετεβελής, Βασιλάρης (λ.τρ. 46’ Τάφα), Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Καραγιαννίδης (63’ Πρίφτης), Κρισάφη, Σιώζος (74’ Ψαρρός), Πεθαίνος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr