Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Έχουν 172... ψάχνουν τους υπόλοιπους – Τα σενάρια και τα ονόματα - Koντά στο "ναι" ο Μπούκουρας

Έχουν 172... ψάχνουν τους υπόλοιπους – Τα σενάρια και τα ονόματα Οι αριθμοί διαφέρουν, άλλος λέει 170, άλλος 172, κάποιοι ανεβάζουν τον αριθμό ως τους 175. Η αριθμολογία και η ονοματολογία ενόψει εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας καλά κρατεί και όπως όλοι συμφωνούν το μυστικό της συνταγής για τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών κρύβεται στη λέξη σταθερότητα και στις φράσεις “φόβος για την επόμενη ημέρα” και “επανεκλογή των βουλευτών”.

Τα σενάρια πάνε και έρχονται. Ο καπνός όμως έχει και... φωτιά. Η κινητικότητα είναι μεγάλη. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ναι, μεν προέρχονται από πέντε διαφορετικά κόμματα όμως προσπαθούν να βρουν μια κοινή γραμμή στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν είναι τυχαία, λένε όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο και άλλα δύο γεγονότα. Δυο συναντήσεις για την ακρίβεια η μια με τον Πρωθυπουργό και η δεύτερη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση Σ. Θεοδωράκη με τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να κρίνει πολλά για τη στάση των βουλευτών που φέρονται ήδη συνδεδεμένοι με το Ποτάμι.
Ήδη μάλιστα κατά πολλούς η Κατερίνα Μάρκου και ο Γρηγόρης Ψαριανός φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αντίθεση όμως με τον Π. Τατσόπουλο.

Την ίδια ώρα θα έχει συνάντηση ο Γ. Δημαράς με τον Κ. Παπούλια και οι πληροφορίες θέλουν τόσο τον ίδιο όσο και τον Γαβριήλ Αβραμίδης να ακολουθούν άλλη γραμμή σε σχέση με τους ΑΝ.ΕΛ. και έτοιμους να συζητήσουν το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου.

Εντός των ΕΝ.ΕΛ. Μάλιστα και με τον Ν. Μαριά να φαίνεται πως ηγείται νέου σχήματος φαίνεται ότι ίσως υπάρξουν βουλευτές που δεν θα ακολουθήσουν τη γραμμή Καμμένου για εκλογές και όχι εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το θέμα κατά πολλούς θα κριθεί και στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Κατά πόσο δηλαδή θα υπάρξει μια συμφωνία που θα επιτρέπει στη χώρα να συνεχίσει χωρίς νέα δυσβάσταχτα μέτρα την πορεία της προς την έξοδο από την κρίση και κατά πόσο αυτή η συμφωνία θα είναι βιώσιμη. Έτσι πολλοί από τους βουλευτές θα κρίνουν με γνώμονα τη σταθερότητα της χώρας.


Τα ονόματα που “παίζουν” για το “ναι” στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Τα ονόματα που “παίζουν” πάντως μεταξύ “ναι” και “μάλλον ναι” σε ό,τι αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τα εξής:

Στο “ναι” φέρονται κα καταλήγουν οι κύριοι Καπερνάρος, Νταβρής, Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, Κουράκος, Λυκούδης, Πολύδωρας, Ψαριανός, Οικονόμου και Μελάς, αλλά και οι κυρίες Μάρκου και Ιατρίδη.
“Κοντά στο ναι” βρίσκεται μια πεντάδα βουλευτών που αποτελείται από τους κυρίους Αηδόνη, Χαϊκάλη, Μπούκουρα, Αλέξοπουλο και την κυρία Κουντουρά.
Μάλλον δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους άλλοι τέσσερις βουλευτές που κινούνται μεταξύ του ναι και του όχι και πρόκειται για τους κυρίας Ανδρουλάκη, Μουτσινά, Δημαρά και Αβραμίδη.


newsit.gr