Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ο Στουρνάρας βάζει... αστερίκους στα stress tests!

stournarasmail
Έναν σχολιασμό με… αστερίσκους, αφιέρωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, που προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση, αλλά δέχτηκαν και πολλαπλές ερμηνείες.
Μιλώντας στην “Καθημερινή” ο άλλοτε Υπουργός Οικονομικών σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Τα αποτελέσματα του πανευρωπαϊκού τεστ αντοχής των τραπεζών είναι πολύ καλύτερα των αναμενόμενων. Παρά τα τραύματα που έχει προκαλέσει η κρίση, οι ελληνικές τράπεζες, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, έμειναν όρθιες και ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τη δύσκολη αυτή δοκιμασία.
Από εδώ και πέρα οι τράπεζες μπορούν να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και να επικεντρωθούν στην υλοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων και την υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας.
Τα καλά αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων επ’ ουδενί δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ποιότητα των χαρτοφυλακίων δανείων και την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μεγάλη πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τότε αυτά θα συνεχίσουν να δημιουργούν κεφαλαιακές ανάγκες στο μέλλον”.

ysterografa.gr