Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, πλήρωσε τη γκέλα του… ηττήθηκε 2-0 από τη Μάλμε με δυο δώρα της άμυνάς του (Ρόζενμπεργκ 42', 82'). Αρνήθηκε πέναλτι στον Μανιάτη ο ρέφερι

osfpmalme
Ο Ολυμπιακός έκανε δυο λάθη... παιδικού πρωταθλήματος στην άμυνά του και χάρισε στη Μάλμε την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Champions League μετά το τελικό 2-0.

Οι Σουηδοί πήραν τα γκολ τους από τον Ρόζενμπεργκ, που στο 42' εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Ρομπέρτο-Μποτία και στο 82' του Αμπιντάλ σημειώνοντας δυο εύκολα γκολ. Και τα δυο γκολ των γηπεδούχων προήλθαν από βαθιές μπαλιές του τερματοφύλακα και κάκιστες αντιδράσεις της άμυνας των «ερυθρόλευκων».
Η Μάλμε που διατήρησε για τέταρτο διαδοχικό ματς το μηδέν παθητικό στην έδρα της, πήρε την πρώτη της νίκη και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης με τον πρώτο όμιλο να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία, καθώς και οι τέσσερις ομάδες έχουν από 3 βαθμούς!
Ο Ολυμπιακός που ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο πλήρωσε τα άσχημα τελειώματά του στις φάσεις, δέχτηκε το αστείο γκολ πριν το φινάλε του ημιχρόνου, φωνάζει σωστά για το πέναλτι στον Μανιάτη στο 56' που μετατράπηκε σε κίτρινη κάρτα για «θέατρο» (!), ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο, που ανέβηκε η Μάλμε είχε φάσεις για γκολ που τις σπατάλησε και μοιραία ήρθε η ήττα. Επόμενος αντίπαλός του η Γιουβέντους στις 22 του μήνα στο Καραϊσκάκη.
Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με μια αλλαγή σε σχέση με την 11άδα της πρεμιέρας κόντρα στην Ατλέτικο, βάζοντας τον Εντινγκά αντί του Τσόρι. Το σχήμα απέδωσε και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι του αγώνα.
Στο πρώτο κιόλας λεπτό έπειτα από λάθος των Σουηδών, ο Κασάμι πήρε τη μπάλα, σούταρε κι ο Ολσεν έδιωξε με γροθιές.
Ο Ολυμπιακός, που μπήκε στο ματς πολύ δυνατά, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ολσεν χωρίς να βγάλει ωστόσο κάτι καλό στο πρώτο δεκάλεπτο.
Στο 20' είχαμε ένα πολύ καλό σουτ του Μιλιβόγεβιτς μετά από κομπίνα, όμως ο Ολσεν έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μανιάτης βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, όμως και πάλι ο Σουηδός κίπερ έδιωξε εντυπωσιακά!
Η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 24' με τον Ρομπέρτο να λέει εντυπωσιακά «όχι» στον Ρόζενμπεργκ, που έκανε κεφαλιά-ψαράκι από τα δυο μέτρα έπειτα από σέντρα του Ερικσεν, με την άμυνα να πιάνεται κοιμώμενη...
Κι ενώ το ματς πήγαινε στο ίδιο μοτίβο με την ομάδα του Μίτσελ να κυριαρχεί κι όλα έδειχναν ότι αν έμπαινε γκολ θα ερχόταν από πλευράς Ολυμπιακού, ήρθε στο 42' η ασυνεννοησία του Μποτία με τον Ρομπέρτο και οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν από το πουθενά πίσω στο σκορ.
Επειτα από βαθιά μπαλιά και κεφαλιά προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο στόπερ των Πειραιωτών πήγε να καλύψει τη μπάλα με το σώμα για να την μπλοκάρει ο Ρομπέρτο, κανείς δεν κινήθηκε από τους δυο τους και ο Ρόζενμπεργκ που μπήκε σφήνα στη φάση, την τσίμπησε μπροστά από τον κίπερ των «ερυθρόλευκων» ανοίγοντας το σκορ.


Η Μάλμε μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, δεν έβγαλε φάση. Οσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός ανέβαινε και στο 56' θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα, αν ο Καράσεφ έβλεπε πέναλτι κι όχι «θέατρο» του Μανιάτη που «κιτρινίστηκε» έπειτα από σπρώξιμο του Τίνερχολμ μέσα στην περιοχή.
Στο 60' ο Ρομπέρτο έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Θέλιν και κράτησε τους Πειραιώτες μέσα στο παιχνίδι, ενώ και στο 65' σταμάτησε τον Ερικσεν, καθώς στο 72' τον Ρόζενμπεργκ.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη, που ανέβηκε με την είσοδο του Τσόρι (57') έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Μήτρογλου νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ολσεν (68') και ο Μανιάτης στο «ριμπάουντ» δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά! Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μίτσελ έπαιξε με δυο φορ βάζοντας τον Διαμαντάκο αντί του Αφελάι.
Ωστόσο, στο 82' ο Ολυμπιακός προδόθηκε για δεύτερη φορά από την άμυνά του. Αυτή τη φορά ο Αμπιντάλ ολιγώρησε, ο Τσιμπίτσκι έκλεψε τη μπάλα και την γύρισε στον Ρόζενμπεργκ κι αυτός με κοντινό σουτ έκανε το 2-0 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος...
ΜΑΛΜΕ: Ολσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Ερικσον (75' Τσιμπίτσκι), Αντου, Φόρσμπεργκ (90+2' Ράκιπ), Ρόζενμπεργκ, Θελίν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57' Ντομίνγκες), Κασάμι (68' Ντουρμάζ), Αφελάι (79' Διαμαντάκος), Μήτρογλου