Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί ο Καραμανλής είπε "όχι"... μέσω Νικήτα

Kostas-Karamanlis

Η παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, και η αποκάλυψη ότι ο Κώστας Καραμανλής τον “εξουσιοδότησε” να ξεκαθαρίσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προκάλεσε αίσθηση στο πολιτικό σκηνικό.
Κυρίως στο… παρασκήνιο, καθώς είναι προφανές ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε τους λόγους του να στείλει ένα τέτοιο, ηχηρό μήνυμα, μέσω ενός πολιτικού ο οποίος έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε τη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων, έχει έρθει σε κόντρα με την ομάδα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, και έχει διατυπώσει μια ρητορική κατά του Μνημονίου, αμφισβητώντας στην ουσία τους τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.
Πριν τον Δεκαπενταύγουστο, συναντήθηκα με τον Κώστα Καραμανλή και για το θέμα το συγκεκριμένο μού είπε πως “αν ερωτηθείς, σου λέω να απαντήσεις πως εγώ ο ίδιος λέω πως αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ούτε με ενδιαφέρει, ούτε καν να το συζητάμε”. Δεν υφίσταται σαν σενάριο”, ήταν η… επίμαχη αποστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη.
Το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων επικαλέστηκε με τόση… σαφήνεια τον πρώην πρωθυπουργό, δείχνει το μέγεθος της ενόχλησης του Κώστα Καραμανλή, για το γεγονός ότι, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, και μάλιστα από κατεξοχήν “δικούς του ανθρώπους”, όπως τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Γιώργο Βλάχο, εξακολουθούν να σέρνονται σενάρια για το ενδεχόμενο προεδρικής υποψηφιότητάς του.
Δηλαδή, για τον… εξοβελισμό του από τη μάχιμη πολιτική, και την απονεύρωσή του από τις όποιες μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.
Πρόσθετη σημασία έχει το γεγονός ότι στην ίδια συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει “παρών” στην Κεντροδεξιά και τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι δεν θεωρεί πώς βρίσκεται εκτός παράταξης.

Με αφορμή την ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μεταφέροντας την κατηγορηματική άρνηση του Κώστα Καραμανλή να εμπλακεί σε οποιοδήποτε σενάριο προεδρικής εκλογής, ο Ευάγγελος Αντώναρος “χτύπησε” μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.
“Αναρωτιεμαι τι και κυρίως ΠΟΙΟΥΣ εξυπηρετούν αυτοι οι ανυπόστατοι ψίθυροι και διαδόσεις…”, σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.