Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ντόρα Μπακογιάννη: ο Τούρκος πρόεδρος, λυπάμαι να πω, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι τα μείζονα θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποτελούν ζητήματα διμερών ρυθμίσεων Η επανέναρξη της λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης δεν είναι διμερές ελληνοτουρκικό θέμα. Πρόκειται για οικουμενικό αίτημα που άπτεται των ατομικών δικαιωμάτων των ορθοδόξων χριστιανών όπου γης

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/da/Dora_Bakoyannis_cropped.jpg 
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που η Τουρκία  έγινε δεκτή ως υποψήφιο μέλος  στην  ΕΕ  και ο Τούρκος πρόεδρος, λυπάμαι να πω, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί  ότι τα μείζονα θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποτελούν ζητήματα διμερών ρυθμίσεων ούτε υπάγονται σε διαπραγματεύσεις μεταξύ χωρών επί αμοιβαιότητι και με την παροχή ανταλλαγμάτων.
Η επανέναρξη της λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης δεν είναι διμερές ελληνοτουρκικό θέμα. Πρόκειται για οικουμενικό αίτημα που άπτεται των ατομικών δικαιωμάτων των ορθοδόξων χριστιανών όπου γης».