Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Χαρδούβελης σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου για τον ΕΝΦΙΑ!

xardouvelis

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος… προκάλεσε τον Γκίκα Χαρδούβελη να απαντήσει για τα λάθη και τις αδικίες που παρατηρούνται στον ΕΝΦΙΑ, ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών δεν… σήκωσε το γάντι!
«Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ. Δεν είναι δικό μου δημιούργημα και δεν θα απολογηθώ για αυτόν» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει αποστάσεις από το συγκεκριμένο νόμο και… καρφώνει τον Γιάννη Στουρνάρα.
Τον βρήκε έτοιμο όταν ανέλαβε το υπουργείο και σε προηγούμενες ανακοινώσεις και δηλώσεις του έχει επισημάνει πως από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη του.
Ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε δε, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ στην Θεσσαλονίκη, ότι θα υπάρξουν και νέες διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος του μήνα.
Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι σταθερή όσο είναι εντός της ζώνης του ευρώ.
«Παρά την τεραστία κρίση παραμένουμε παίκτες, είμαστε στη ζώνη του ευρώ… Όσο είσαι στο παιχνίδι ακόμη κι αν είσαι δυσαρεστημένος, είσαι στο παιχνίδι και κάτι θα βγάλεις από αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν όταν ο υπουργός, σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, είπε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα “έχουν ξεβολέψει πολύ κόσμο” και ανέφερε ως παράδειγμα και τα επιμελητήρια.
Η τοποθέτηση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μίχαλου, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Χαρδούβελη, σε έντονο ύφος, έκανε λόγο για “καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης”, για “230.000 επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο”, προβλέποντας ότι “δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ επενδύσεις στην Ελλάδα” από τη στιγμή που – όπως είπε - η φορολογία των επιχειρήσεων έχει φθάσει στο 50% και στη γειτονική Βουλγαρία είναι στο 10%. , όταν υπάρχει γραφειοκρατία και έλλειψη ρευστότητας.