Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

 
Το διχασμό της ελληνικής πολιτικής και κοινωνίας αντιπροσωπεύει ο δικέφαλος αετός που κυριάρχησε στη νεώτερη Ελλάδα από ιδρύσεώς της και ακόμα ταλαιπωρεί το έθνος. Μόνο να αναλογιστεί κάποιος την ταυτόχρονη συμμετοχή της χώρας στους συνασπισμούς της Δύσης, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και τον άκρατο ρωσικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της προηγούμενης δεκαετίας με τη γνωστή κατάληξή της θα καταλάβει πόσα δεινά παρά καλά έφερε ο δικέφαλος αετός.
Ο ρωσικός επεκτατισμός της Μεγάλης Αικατερίνης του 18ου αιώνα δημιούργησε τους μύθους για το ξανθό γένος σε Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία και τους δικέφαλους αετούς που έθρεψαν γενεές και πορτοφόλια και εμβόλισαν τη σκέψη της Δύσης, χωρίς κανένα ιδιαίτερο όφελος για το Κράτος των Ελλήνων ανά τους αιώνες πλην των αλλεπάλληλων χρεοκωπιών. 
Τώρα που στον 21ο αιώνα ορθώνεται το πολιτισμικό τείχος στα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε. μέχρι τα μέρη του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάποιοι στην Ελλάδα, οι ρυθμιστές του πολιτεύματος της, ακόμα φαντάζονται την παγκόσμια ρωσική επικράτηση  με την αιώνια μορφή της απολυταρχίας είτε αυτή εκφράζεται με τον κομμουνισμό του Στάλιν είτε με τον ολιγαρχισμό του Πούτιν, απαραίτητα και τα δύο για την αχανή υπόσταση της ρωσικής αυτοκρατορίας. Μαζί φυσικά με τη ρωσική νοσταλγία σε Ελλάδα και Κύπρο και η ομόδοξη Εκκλησία που, ανθρώπινα, ουδέποτε μπόρεσε να διαχωρίσει την πνευματική από την υλική αξία. Το καλό από το κακό.
Την ώρα που οι δυτικοί και αραβικοί λαοί και οι στρατοί τους συντάσσονται για την ανάσχεση του καταπιεστικού δογματισμού και την υπεράσπιση της ελευθερίας των επιλογών, η Ελλάδα παραγγέλνει ρωσικά όπλα, αρνείται να πρωταγωνιστήσει στην ιστορία όπως το 1940 και επιδιώκει καθ΄υποβολή την επιτήδεια ουδετερότητα εκλιπαρώντας όλους για την ανάγκη κατάποσης των ροδάκινων της.
Ο νέος Υπουργός Άμυνας θα δείξει πού θα καταλήξει η Ελλάδα τον 21ο αιώνα. Αν θα είναι αυτός που θα κόψει το κακό κεφάλι του αετού και ως πραγματικός αετός πια θα εισάγει τη χώρα και την κοινωνία της στο δρόμο της ελευθερίας της σκέψης ή θα συνεχίσει να φοράει την κόκκινη προβιά του και ως κακός λύκος ντυμένος κοκκινοσκουφίτσα θα ελέγξει ολοκληρωτικά το στρατό, το σκληρό πυρήνα του Κράτους, διχάζοντας την κοινωνία σε αυτούς που κοιτάνε στη δύση και σε αυτούς που κοιτάνε στην ανατολή, χωρίς κανένα φυσικά νόημα πλην αυτού του διχασμού και τον 21ο αιώνα.
Σε λίγες ημέρες λοιπόν στην Ουαλία ο κ.Σαμαράς στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ κατά μία ειρωνεία της ιστορίας με σύμβουλους τους κ.κ. Βενιζέλο και Αβραμόπουλο θα αποφασίσει για τη μοίρα της  άμυνας της χώρας και φυσικά την δικιά του. Ποιο κεφάλι θα μείνει και ποιο θα πέσει τελικά…
 
http://thedayaftergr.blogspot.gr