Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Λυκούδης ανακοινώνει την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ

Spyros-Lykoudis-Fotis-Kouvelis

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Αριστερά αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως ο Σπύρος Λυκούδης, βάζοντας ταφόπλακα στα σενάρια εκλογής του Φώτη Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και οδηγώντας τη ΔΗΜΑΡ στα πρόθυρα της οριστικής διάλυσης.
Ο Σπύρος Λυκούδης υπήρξε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Δημοκρατικής Αριστεράς το άτυπο “Νο2″ του κόμματος, στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη, διετέλεσε Γραμματέας και ήταν το πρόσωπο που λειτουργούσε συνθετικά, αλλά και με πολιτική προοπτική, καθώς είναι πάγιες οι θέσεις του για την ανάγκη ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.
Η αποχώρηση του Σπύρου Λυκούδη από τη Δημοκρατική Αριστερά οδηγεί εκ των πραγμάτων το κόμμα στην οριστική διάλυση, και φυσικά βάζει ταφόπλακα στα σενάρια εκλογής του Φώτη Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να προκύψει ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια από τη σημερινή Βουλή, και να αποφευχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ίδιο το μέλλον του Σπύρου Λυκούδη, καθώς η θέση του στον χώρο της Κεντροαριστεράς είναι διακριτή, και θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που έρχονται.

ysterografa.gr