Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας: Στις αρχές του 2015 θα γίνουν εκλογές

Tsipras_EU 

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο CNBC προέβλεψε ότι εκλογές θα γίνουν στην Ελλάδα στις αρχές του 2015, καθώς είναι δύσκολο να εκλεγεί από την παρούσα κυβέρνηση Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε πολιτική και δεν βλέπω άλλη διέξοδο από το να έχουμε εκλογές και να αλλάξουμε κυβέρνηση, να έχουμε μια καινούργια πλειοψηφία στην Βουλή προκειμένου να επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα έχει 29% ανεργία, ένα ποσοστό απαράδεκτο για ευρωπαϊκή χώρα. Την ίδια στιγμή ο μεγάλος κίνδυνος για όλη την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα, είναι ο αποπληθωρισμός. Το πρόγραμμα της τρόικας αναγκάζει την Ελλάδα να δίνει 4,5% εκ του πρωτογενούς πλεονάσματος προκειμένου να πληρώνονται οι τόκοι των δανείων. Είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη με τέτοιες υποχρεώσεις, για αυτό δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό στους Ευρωπαϊους είναι πως μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα δεν είναι μια απειλή για την Ευρώπη, αλλά μια πρόκληση προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο κοινό μας πρόβλημα» κατέληξε.