Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά

MELIGALA
Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων διεξήχθη φέτος το μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας του Μελιγαλά.
 Ειδικά τμήματα της Αστυνομίας τόσο στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, όσο και στο Ζευγολατιό απαγόρευσαν την πρόσβαση προς το μνημείο και το χώρο του μνημοσύνου σε οργανωμένες ομάδες και λεωφορεία, που έφθασαν από διάφορες περιοχές.
Μόνο μεμονωμένοι πολίτες μπορούσαν να προσεγγίσουν το χώρο. Το παρών στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έδωσαν ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός, καθώς και οι βουλευτές του κόμματος Αντώνης Γρέγος (Α' Θεσσαλονίκης) και Κώστας Μπαρμπαρούσης (Αιτωλοακαρνανία).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ταξίαρχος ε.α. της Χωροφυλακής Νικόλαος Κουτρουμπής, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που είχαν την στόχο να επιβάλουν τον κομμουνισμό στην Ελλάδα. "Ο κίνδυνος κομμουνιστοποίησης ήταν άμεσος και η αντίδραση ήταν η ίδρυση των ταγμάτων Ασφαλείας. Τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν τη νέα γενιά και να μην ξαναγίνουν τέτοια γεγονότα" επεσήμανε ο κ. Κουτρουμπής σημειώνοντας ότι σκοτώθηκαν πολλοί αθώοι Μελιγαλαίοι. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/45212-mnimosyno-pigada-meligalas
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/45212-mnimosyno-pigada-meligalas
Ένταση προκλήθηκε όταν η αστυνομία έκανε έλεγχο σε πούλμαν που μετέφερε χρυσαυγίτες στο Μελιγαλά Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με το messinianews.gr οι αστυνομικοί προσήγαγαν 27 άτομα,και έκαναν 7 συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής ενώ ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις προσαγωγές - επειδή εκείνοι αρνήθηκαν τον έλεγχο της αστυνομίας -, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κούνια που σε κούναγε Σαμαρά. Εμείς θα είμαστε κάθε χρόνο εδώ».
 Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι, συνελήφθησαν επτά άτομα. Κατηγορούνται, οι τέσσερις για παράνομη κατοχή ασυρμάτων και οι τρεις για απείθεια, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και σε βάρος του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
 
 Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός χαρακτήρισε τερατούργημα και αίσχος, όλα όσα έγιναν τότε στο Μελιγαλά, ενώ αποκάλεσε προδοτική την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, καθώς "δεν επέτρεψε σε Ελληνες να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα".

"Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στο καθεστώς του Στάλιν" είπε χαρακτηριστικά και τόνισε "Οχι στη λήθη". Εκανε λόγο για εθνοκάθαρση που συντελέστηκε τότε και χαρακτήρισε παρομοίως και τη σημερινή απαγόρευση παρακολούθησης του μνημοσύνου, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι πάντα παρούσα και ότι πλέον είναι δεύτερο κόμμα".

 Ανεπίσημες πηγές από την αστυνομία, αναφέρουν ότι ο έλεγχος έγινε για να αποφευχθεί η ένταση και τα επεισόδια που πέρσι είχαν προκαλέσει μέλη της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά.