Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Με... φόρα από την Τουρκία ο Αστέρας 1 - 0 την Καλλονή

Με... φόρα από την Τουρκία ο Αστέρας 1-0 την Καλλονή
Η καλή ημέρα φάνηκε από τα… αποδυτήρια για τον Αστέρα Τρίπολης που με γκολ που πέτυχε ο Μάσα στο 3ο μόλις λεπτό, νίκησε με 1-0 την Καλλονή, στο γήπεδο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
Οι Αρκάδες λίγες ημέρες μετά την ισοπαλία στην Μπεσίκτας στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, αυτή την φορά δεν στραβοπάτησαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πραγματοποίησαν σχετικά καλή εμφάνιση κυρίως στο β' μέρος όπου είχαν 10 τελικές προσπάθειες για γκολ και επέστρεψαν στις επιτυχίες έπειτα από την ήττα από τον Πανιώνιο. Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη σε τέσσερις αγώνες για τους Αρκάδες που δεν έβγαλαν την ευρωπαϊκή φορεσιά τους και έφτασαν δίκαια στο τρίποντο.
Η Καλλονή που υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, ήταν η σκιά του καλού της εαυτού. Δεν είναι τυχαίο ότι απείλησε μόλις τέσσερις φορές στα 90 λεπτά αγώνα. Η πιο κλασσική όμως, ήταν δύο λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης όταν ο Κύπρου αστόχησε σε τετ α τετ με τον Κοσίτσκι. Η Καλλονή στο σημείο αυτό θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας παρά την μέτρια εμφάνιση. Οι νησιώτες είχαν απειλήσει ακόμη με σουτ του Χουάνμα στο 55' και δύο φορές στο α' μέρος, στο 7' με σουτ του Γιορέντε και με κεφαλιά του Λεοζίνιο ένα λεπτό αργότερα.
 Διατηρήθηκε έτσι, η παράδοση που θέλει τον Αστέρα να μην έχει χάσει βαθμό σε τρία παιχνίδια με την Καλλονή που ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκοϊάν στο 67'.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σταϊκος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ (23΄ Ζησόπουλος), Μουνάφο, Τιε Μπι, Μάσα, Πάρα, Ρόλε (82΄ Φερνάντες), Μπαντιμπανγκά (46΄ Γιαννιώτας).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης):
Χογκ, Βαλιός (74΄ Μίνγκας), Αντέτζο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (46΄ Καμαρά), Γιορέντε, Ναβάρο, Καλτσάς, Χουάνμα, Λεοζίνιο (74΄ Κύπρου), Κεϊ
τά.


Νωρίτερα εμφατική νίκη απέναντι στην Νίκη Βόλου πήρε ο Εργοτέλης, ο οποίος έφυγε από την πόλη της Θεσσαλίας με το «διπλό» ( 1-4), η Κέρκυρα είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα τον οποίο και νικησε με 2-0), ενώ ο Πανθρακικός «λύγισε» με 1 -0 με δυσκολία τον μαχητικό Πανιώνιο 


Η αυλαία της αγωνιστικής κλείνει την Δευτέρα με τον ΠΑΟΚ που έχει μπει πολύ δυνατά στην εφετινή σεζόν να αντιμετωπίζει τον πάντα αξιόμαχο Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν… κεκτημένη ταχύτητα από την «εξάρα» της Ευρώπης, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που υποχρέωσε τον Ολυμπιακός στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια για τη σεζόν 2014-2015.