Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί πηγαίνει εκτάκτως ο Σαμαράς στον Παπούλια;

Karolos-Papoulias-Antonis-Samaras
Αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα έχει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου, με τη σχετική είδηση να προκαλεί… συναγερμό στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, στον απόηχο των προκλήσεων Ερντογάν στα Κατεχόμενα, αλλά και την επικείμενη παρουσία του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, όπου θα έχει την ευκαιρία να τα πει με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκίας.
Στο μεταξύ  ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της επικείμενης συμμετοχής του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Στη συνομιλία των δυο ηγετών κυρίαρχο θέμα ήταν η πορεία του Κυπριακού μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.
Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.