Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τρία γκολ... εν όψει Τρίτης! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 3-0

Τρία γκολ... εν όψει Τρίτης!

Ο αγώνας με τον ΟΦΗ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 3η αγωνιστική της Super League, κύλησε όπως ακριβώς ήθελε ο Ολυμπιακός. Ανετη νίκη με 3-0, χαλαρός ρυθμός, νωρίς εξασφάλιση της νίκης, αλλαγές, προφύλαξη ή «ξεκούραση» παικτών και ντεμπούτο για τρεις ποδοσφαιριστές, τους Μιλιβόγεβιτς, Αυλωνίτη (επίσημο) και Μήτρογλου.

Ο τελευταίος, μπήκε στο 55' αντί του Διαμαντάκου, καταχειροκροτήθηκε, είχε διάθεση και στο τέλος «έψαξε» πολύ το γκολ, αλλά ο Λόρια του το «αρνήθηκε» στο 87' και το 89', ενώ στο 90' αστόχησε ο ίδιος. Πολύ το πάθος και η όρεξη του Μητροgoal, σε τέτοιο βαθμό που μια ατομική του ενέργεια και σουτ στο τέλος προκάλεσε δυσφορία του Μπενίτες, ο οποίος ήθελε, πιο δίπλα την πάσα.
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, «καθάρισε» εύκολα τον μαζικά αμυνόμενο ΟΦΗ. Χρειάστηκε το εντυπωσιακό αυτογκόλ του Αντελέγιε στο 22' για να «λύσει» το γόρδιο δεσμό. Το 2-0 του Ντουρμάζ στο 44' απλοποίησε τα πράγματα και το 3-0 του Ντομίνγκες στο 54' ήταν το «κερασάκι στην τούρτα», τόσο από πλευράς ομορφιάς, όσο και από πλευράς μετατροπής του υπόλοιπου αγώνα σε τυπική διαδικασία.
Ένα πρώτο 45λεπτο με τον ΟΦΗ να αμύνεται μαζικά, με τις γραμμές κοντά και να επισκέπτεται για πρώτη φορά τα καρέ του Ολυμπιακού στο 31' (κέρδισε κόρνερ, είχε ένα σουτ του Μακρή) και τους «ερυθρόλευκους» να μην κινούνται σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η κατοχή μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ τους, αλλά η παραγωγή των ευκαιριών σε χαμηλά επίπεδα. Μια κεφαλιά του Τσόρι (14'), μία του Μιλιβόγεβιτς (23') και ένα σουτ του Αργεντινού (30').
Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερη όρεξη. Πίεσε και πάλι εξαρχής αλλά αυτή τη φορά απειλούσε. Όμως ο Λόρια, που είχε κάνει λάθος στο 2-0, «κατέβασε ρολά» απέναντι στον Κασάμι (48', 50', 71') αρχικά, στον Μπουχαλάκη (86') και στον Μήτρογλου στο τέλος, όπως προείπαμε.
Ενδιάμεσα, ωστόσο, ο τερματοφύλακας των Κρητικών δεν είχε «απάντηση» στο ωραίο σουτ του Ντομίνγκες στο 54'. Το δοκάρι… λειτούργησε γι' αυτόν στο πλασέ του Μπενίτες στο 63' και έτσι το σκορ δεν μεγάλωσε. Ο Μίτσελ έκανε τις αλλαγές από νωρίς, ο Μήτρογλου μπήκε και καταχειροκροτήθηκε, ο Μπουχαλάκης είχε και αυτός διάθεση και έτσι, στο ρελαντί, ήρθε η άνετη επικράτηση.
Οσο για τον έχοντα αρκετές απουσίες ΟΦΗ; Φουλ άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, τα ίδια και στο δεύτερο 45λεπτο. Μετά το 65'-70', με τον Ολυμπιακό στο πιο χαλαρό, βγήκε κάπως μπροστά, είχε ένα-δύο καλά σουτ (73' Κάλαϊτζιτς, 75' Φερούζ), αλλά τα λάθη του ήταν πολλά και η ποιότητά του σαφώς κατώτερη των γηπεδούχων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χιμένεθ, Σαλίνο, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Αφελάι (68' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (57' Μπενίτες), Διαμαντάκος (55' Μήτρογλου).
ΟΦΗ: Λόρια, Μέιτε, Αντελέγιε, Τριποτσέρης, Στάθης, Μονιάκης, Μπανούσης (62' Κάλαϊτζιτς), Μακρής, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης (79' Ροβίθης), Τζορτζ (61' Φερούζ).