Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ξεκινά το Κύπελλο Ελλάδoς! Παραδοσιακή πελοποννησιακή κόντρα, Παναχαϊκή - Πανηλειακός

Ξεκινά το Κύπελλο Ελλάδας!
 Με δυο αναμετρήσεις -για την πρώτη φάση του- ξεκινά την Πέμπτη το Κύπελλο Ελλάδος για τη σεζόν 2014-15.
Στις 17:00 ο θεσμός του Κυπέλλου αρχίζει με μια παραδοσιακή πελοποννησιακή κόντρα, καθώς η Παναχαϊκή υποδέχεται τον Πανηλειακό στο Παμπελοποννησιακό.
Οι Αχαιοί θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Αναστασόπουλο, Τσώνη, Στεργίδης και τον διεθνή Χοτζάλι, ενώ η ομάδα του Πύργου μόλις χθες προχώρησε στην έκδοση 20 νέων δελτίων ποδοσφαιριστών.
Στις 20:00 διεξάγεται το παιχνίδι του ΑΟ Χανιά με τον Άλιμο στο γήπεδο Περιβολίων.. Η πρώτη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Κυπέλλου συνεχίζεται την Παρασκευή και το Σάββατο.
Αναφορικά με το ματς στην Κρήτη, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα με τον Σούλη Παπαδόπουλο να παρατάσσει το καλύτερο δυνατό σχήμα, ενώ για τους Αθηναίους στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και το τελευταίο χρονικά απόκτημα, ο Ηλίας Ιωάννου.
Τέλος, οι διαιτητικές τετράδες των αναμετρήσεων έχουν ως εξής: Παναχαϊκή-Πανηλειακός: Διαιτητής: Σφακιανάκης (Αθηνών), Βοηθοί: Κουτσογιάννος, Αργυρός (Αθηνών), 4ος: Σωσώνης (Φθιώτιδας), Χανιά-Αλιμος: Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου), Βοηθοί: Νικολακάκης, Κουράκης (Ηρακλείου), 4ος: Φώτης (Εύβοιας).
Στο μεταξύ υπό τον φόβο επεισοδίων, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι, έπειτα από αίτημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις 27-08-2014  εκδόθηκε απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Ανδριανό, σύμφωνα με την οποία αναβάλλεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΛΑΡΙΣΑ Α.Ε. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 Α.Σ. στο ΕΑΚ ΑΛΚΑΖΑΡ την 29-08-2014, για το Κύπελλο Ελλάδος της περιόδου 2014 – 2015, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας".
Η πρώτη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Κυπέλλου συνεχίζεται την Παρασκευή και το Σάββατο.
 Σε αυτή συμμετέχουν οι 28 ομάδες της Football League που θα παίξουν διπλά ματς και οι νικητές θα.. βρουν τις ομάδες της Super League στη 2η φάση.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Φωκικό σε διπλούς αγώνες για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 28-30 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν το τριήμερο 12-14 Σεπτεμβρίου. Η κλήρωση για την επόμενη φάση θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου.
Οι 14 ομάδες της Football League που θα προκριθούν από το πρώτο γύρο θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί βάσει γκρουπ δυναμικότητας.
• Στο πρώτο θα ενταχθούν οι οκτώ πρώτοι της περσινής Super League (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός).
• Στο δεύτερο γκρουπ θα ενταχθούν οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που έμειναν στην περσινή Super League (Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Βέροια και Ξάνθη).
• Στο τρίτο γκρουπ θα ενταχθούν σίγουρα οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν φέτος στη Super League (Νίκη Βόλου, Κέρκυρα). Από κει και πέρα, θα συμπληρωθεί με όσες ομάδες της Football League καταφέρουν να προκριθούν.
Οι αγώνες στους ομίλους θα είναι μονοί, με γηπεδούχο την ασθενέστερη ομάδα βάσει των γκρουπ δυναμικότητας. Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.
Στον τρίτο γύρο, από τη φάση των ομίλων, θα προκύψουν 16 ομάδες που θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα αναμετρηθούν σε διπλούς αγώνες, οι οποίοι θα συνεχιστούν μέχρι και την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.
Όπως έχει ενημερώσει η ΕΠΟ, ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου 2015 στο Ολυμπιακό Στάδιο, όποιες κι αν είναι οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος.


Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης:
Νότιος όμιλος:

Χανιά - Άλιμος
Αχαρναϊκός - Φωστήρας
Ηρακλής Ψαχνών - Επισκοπή
Καλλιθέα - Απόλλων Σμύρνης
Παναχαϊκή - Πανηλειακός
Ερμιονίδα - Παναιγιάλειος
ΑΕΚ – Φωκικός
Βόρειος όμιλος:

Ηρακλής - Λαμία
Αναγέννηση Καρδίτσας - Εθνικός Γαζώρου
ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου
Απόλλων Καλαμαριάς - Άρης
Πιερικός - Τύρναβος
Αιγινιακός - Αγροτικός Αστέρας
Δόξα Δράμας - Ζάκυνθος