Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Το...θαύμα της Τρίπολης! Έγραψε ιστορία ο Αστέρας


 Ο Αστέρας Τρίπολης είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι οφ του Europa League
Πιάνοντας καταπληκτική απόδοση και με ήρωα τον Μάσα  επικράτησε με 3-1 της Μάιντς και παρά την ήττα με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Τέσσερα δοκάρια στο ματς, τα τρία για την γερμανική ομάδα.
 Ο Αστέρας μπήκε πολύ παθιασμένα στο ματς και μόλις στο 5ο λεπτό έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με το σουτ του Ρόλε να φεύγει μόλις άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ουσέρο στο 29΄, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα οι “Αρκάδες” λυτρώθηκαν με την σέντρα σουτ του Ντε Μπλάσις να καταλήγει στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η Μάιντς πίεσε και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 39΄ χάρη στην εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Κου, ενώ οι Γέρμανοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το τετ α τετ του Μπροζίνσκι και την κεφαλιά στο δοκάρι του Νοβέσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο για να πιέσει και η Μάιντς ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Η γερμανική ομάδα έφτασε κοντά στο 1-2 στο 59΄ όταν ο Γκάις με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο οριζόντθιο δοκάρι.

Στο 65΄ήταν η σειρά του Αστέρα να φτάσει μια ανάσα από το γκολ. Ο Λούι έκανε την σέντρα, ο Μάσα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κάριους έκανε μεγάλη επέμβαση στην προβολή του Ντε Μπλάσις από κοντά.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως ο Μπακασέτας συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ντε Μπλάσις ο οποίος σέρβιρε για τον Μάσα και το 1-2.

Η Μάιντς προσπάθησε και πάλι να απαντήσει άμεσα και στο 71΄ είχε τρίτο δοκάρι με τον Οκαζάκι, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Τελικά τα κατάφεραν στο 86΄ όταν ο Σανκαρέ με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Μάσα και αυτός με υπέροχη προσπάθεια πέτυχε το σημαντικότερο γκολ στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης, καθώς αυτό τον έστειλε για πρώτη φορά στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης (83' Σανκαρέ), Κουρμπέλης, Ρόλε, Μουνάφο (58' Μπακασέτας), Μπαντιμπανγκά (29' Ουσέρο), Μάτσα, Ντε Μπλάσις
ΜΑΙΝΤΣ: Κάριους, Μπροσίνκσι, Νοβέσκι, Μπελ, Παρκ (74' Ντίας), Γκάις, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Μόριτς, Μάλι (85' Σότο), Κου (69' Χάρα), Οκαζάκι