Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Υπουργικό συμβούλιο εξπρές. Ανακοινώθηκε η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης. Σαμαράς: Να μην υπάρξει χαλάρωση

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos

Υπουργικό συμβούλιο… εξπρές ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.
Ο Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε συνεδρίασης που κράτησε κάτι λιγότερο από μισή ώρα, και παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι η ατζέντα… θα άνοιγε, η κουβέντα περιορίστηκε στην επιλογή των προσώπων που θα καταλάβουν τις θέσεις ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.
Δεν συζητήθηκαν δηλαδή τα… καυτά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως ο ΕΝΦΙΑ και το ζήτημα των ενστόλων, που έχουν φέρει την κυβέρνηση σε πολιτικά δύσκολη θέση.
Από την πλευρά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το μήνυμα που πέρασε προς τους υπουργούς ήταν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση, ή… να πάει σε διακοπές η κυβέρνηση.
Νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε ο Αθανάσιος Κουτρουμάνος, ενώ Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τοποθετήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος, Νικόλαος Αγγελάρας.
Γενικός Επίτροπος Επικρατείας τοποθετήθηκε ο Μιχαήλ Ζυμή, ενώ στη θέση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου προήχθησαν οι Βιολέτα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.
Τέλος, σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου προήχθησαν οι: Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγωμένου.