Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ο Γιώργος Παπανδρέου... επισπεύδει τις πρόωρες εκλογές


George-Papandreou-Greek-PMΗ κοινή… και όχι μόνο λογική, δείχνει στην κατεύθυνση της επίσπευσης των πολιτικών εξελίξεων, με τη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός του φθινοπώρου του 2014, στον απόηχο του βεβαρημένου πολιτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί, αλλά και της εκλογολογίας, που από μόνη της ακυρώνει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.
Εκτός από την κοινή λογική φυσικά, υπάρχουν και οι πρωταγωνιστές. Ένας από τους οποίους, με κεντρικό μάλιστα ρόλο, φαίνεται ότι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, από τη στρατηγική στόχευση και τις κινήσεις του οποίου θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, και επομένως στην ευρύτερη Κεντροαριστερά.
Δεν αποτελεί φυσικά… κρυμμένο μυστικό ότι οι παπανδρεϊκοί θέλουν να ξαναπάρουν πίσω το ΠΑΣΟΚ, αποκαθηλώνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και εξίσου πολλοί είναι εκείνοι που, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβουν την επιθυμία τους να ξαναδούν τον τελευταίο των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, πρόεδρο του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του.
Στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν τον πολιτικό ο οποίος θα καταφέρει να ενώσει ένα μεγάλο μέρος της βάσης του ΠΑΣΟΚ που σήμερα… αρνείται να συμπαραταχθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Να αρθρώσει μια ρητορική κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Και να… πάρει τη ρεβάνς για το ιστορικό ανάθεμα προς το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο, για το Μνημόνιο.
Τον Σεπτέμβριο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα εκφωνήσει ομιλία στα εγκαίνια της έκθεσης “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”, στο Ζάππειο. Σημειώστε την ημερομηνία: 1η Σεπτεμβρίου. 48 ώρες πριν από την ιστορική επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Η απαρχή των εξελίξεων που πιθανότατα θα επισπεύσουν τις πρόωρες εκλογές.

ysterografa.gr