Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ο Αστέρας της Ευρώπης γράφει ιστορία! “Λύγισε” και την Μακάμπι

Αστέρας της Ευρώπης! “Λύγισε” και την Μακάμπι
 Ο Αστέρας Τρίπολης εξακολουθεί να τρελαίνει κόσμο στην Ευρώπη καθώς επικράτησε με 2-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.και πάει στη ρεβάνς της Κύπρου για να τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης!
Ο Αστέρας  ήταν καλύτερος από την Μακάμπι και επέβαλλε τον ρυθμό του πιέζοντας την άμυνα των Ισραηλινών στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή η πίεση απέφερε καρπούς στο 29ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Μάσα με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους Αρκάδες. Ο Ντε Μπλάσις πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ, οι παίκτες της Μακάμπι απομάκρυναν πάνω στην γραμμή, όμως η μπάλα έφτασε στον Μάσα που σούταρε και με τη βοήθεια της κόντρας στον Ζησόπουλο αυτή κατέληξε στα δίχτυα.
Γράφει ιστορία ο Αστέρας! (pics)
Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να απαντήσουν και έχασαν καλές ευκαιρίες με τον Ζάχαβι στο 53΄ και τον Μπεν Μπασάτ στο 57΄, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Θεοδωρόπουλος αντέδρασε εξαιρετικά.
Στα τελευταία λεπτά το ματς άνοιξε και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να σκοράρουν. Στο 85΄ ο Χουάν Πάμπλο νίκησε στο τετ α τετ τον Μπαράλες, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Θεοδωρόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στο κοντινό σουτ του Πρίτσα.
Τελικά το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται μια "ανάσα" από την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι (87' Τιέ Μπι), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ρόλε (70' Σανκαρέ), Μουνάφο, Μάτσα (80' Μπαράλες), Ντε Μπλάσις.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Πάμπλο, Γιεϊνί, Τιμπί, Γκαρθία, Σπουνγκίν, Άλμπερμαν, Ιγκιέμπορ, Ραντί (87' Λουγκάσι), Μπεν Μπασάτ (66' Πρίτσα), Ζάχαβι, Μίκχα (76' Μπεν Χαΐμ).