Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Μπαλτάκος: Φάγαμε 60 χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς. Καιρός να τελειώσει...

Takis-Baltakos
Ο Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει ένα δεξιό σχηματισμό και εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ πρέπει να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
«Η ΝΔ έχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, στα δεξιά της, ένα τόσο δυσθεώρητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Αν κανείς με μαγικό ραβδί το μετέφερε στη ΝΔ, θα είχε αυτοδυναμία με 39%», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάκος ο οποίος παραδέχτηκε πως «είμαι φιλικά προσκείμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» και δηλώνει: «Φάγαμε 60 χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς. Καιρός είναι να τελειώσει».
Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι συζητάει «με πολλούς ανθρώπους που είναι εκτός πολιτικών σχηματισμών. Με τον κ. Φραγκούλη έγινε μια συζήτηση ανίχνευσης προθέσεων. Δεν έγινε συζήτηση περί σχηματισμού κόμματος».
Παράλληλα, τάχθηκε εναντίον της συνέχειας της εκλογικής συνεργασίας ΝΔ –ΠΑΣΟΚ.
Υπογράμμισε ότι η Αριστερά «ευθύνεται για την πτώχευση της χώρας» ενώ για το Μνημόνιο είπε: «Με τη νομική έννοια του όρου έχει λήξει. Αν έχει λήξει πολιτικά και οικονομικά θα το δούμε τον Σεπτέμβριο».
Εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Φεβρουάριο, αν δεν επιτευχθεί ο αριθμός των 180, είτε τον Ιούνιο του 2016 και διέβλεψε πως αν οι εκλογές γίνουν σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, «αν γίνουν τον Φεβρουάριο δεν ξέρω».

ysterografa.gr