Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ένας... Αστέρας στην ιστοσελίδα της UEFA


Ένας... Αστέρας στην ιστοσελίδα της UEFA

Ο Αστέρας Τρίπολης αγώνα με τον αγώνα, χρονιά με τη χρονιά χτίζει το ευρωπαϊκό του όνομα και παραμονή του πρώτου αγώνα με τη Μάιντς στη Γερμανία για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, υπάρχει ειδική αναφορά για την ομάδα της Αρκαδίας στην ιστοσελίδα της UEFA.

Mε τίτλο «Ο φιλόδοξος Αστέρας Τρίπολης στοχεύει ψηλά» στο δημοσίευμα γίνεται μια εκτενής αναφορά στην ανοδική πορεία των τελευταίων ετών της ελληνικής ομάδας, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του Πάμπλο Ντε Μλάσις.
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, βρίσκεται στην Αστέρα από το 2012, και στις δηλώσεις του για τα ματς με τη Μάιντς, είπε: «Η Μάιντς είναι μια τυπική γερμανική ομάδα που στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και στην άριστη φυσική κατάσταση. Τακτικά αγωνίζονται έξυπνα και εμείς χρειάζεται να δείξουμε τη μέγιστη συγκέντρωση για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας δώσει ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ».
«Ονειρο το Τσάμπιονς Λιγκ»
Παράλληλα ο Ντε Μπλάσις αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν, αλλά και στον πιο μακροπρόθεσμο. «Στόχος της ομάδα είναι να διατηρήσει τη θέση της ανάμεσα στις πέντε καλύτερες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα και να παραμείνουμε η καλύτερη επαρχιακή ομάδα. Παράλληλα, θέλουμε να προχωρήσουμε και να φθάσουμε μέχρι τον τελικό στο Κύπελλο Ελλάδα και θα ήταν υπέροχο να βρεθούμε στη διαδικασία να παίξουμε για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε ότι μέχρι εκεί υπάρχει μπροστά μας δρόμος μακρύς, θα πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα.».


Σαν ένα «στοίχημα» χαρακτήρισε ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης τα δύο παιχνίδια με τη Μάιντς στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον πρώτο αγώνα με τη Μάιντς στη Γερμανία την Πέμπτη (31/7, 21:30) ο Στάικος Βεργέτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα, για το πώς θα παρουσιαστεί ο Αστέρας , τονίζοντας ότι όλα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βεργέτη
«Όλη η ομάδα, η διοίκηση, το επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές, είμαστε χαρούμενοι και απολαμβάνουμε τη συμμετοχή μας στο Εuropa League. Στην προηγούμενη φάση απολαύσαμε τα παιχνίδια. Ήρθαμε εδώ με φιλοδοξία. Η Μάιντς είναι οργανωμένη, σε υψηλό επίπεδο και για όλους μας είναι ένα στοίχημα».

Για το πώς να περιμένουμε τον Αστέρα: «Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Ο Αστέρας είναι υποχρεωμένος να αμύνεται όταν δεν έχει τη μπάλα και όταν την έχει, να προσπαθήσει να βγάλει επιθέσεις. Σε κάθε αγώνα φροντίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και στα δύο και ελπίζουμε να μας βγει».

Για τα προβλήματα που έχει ο Αστέρας: «Τα προβλήματα που έχουμε υπάρχουν στην μπάλα. Οφείλουμε να παρουσιάσουμε λύσεις και ανταγωνιστική ομάδα . Τα δύο παιχνίδια με τη Ροβανιέμι, είναι παιχνίδια που μας κάνουν πιο έτοιμους. Τα επίσημα παιχνίδια σε ωριμάζουν. Η Μάιντς έπαιξε πολλά φιλικά και είχε περισσότερο χρόνο. Εμείς αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την προετοιμασία μας, τώρα προσπαθούμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο. Θεωρητικά η Μάιντς είναι η καλύτερη ομάδα που έχει παίξει ο Αστέρας στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Καθρέφτης των πάντων είναι το γήπεδο».

 Χωρίς Μπαράλες στη Γερμανία ο Αστέρας
Χωρίς Μπαράλες στη Γερμανία ο Αστέρας Δίχως τον βασικό του επιθετικό, Χερόνιμο Μπαράλες που τραυματίστηκε στη ρεβάνς με τη Ροβανιέμι θα αγωνιστεί ο Αστέρας Τρίπολης που δεν ποντάρει στον νεοαποκτηθέντα, Κοσίσκι. Στην αποστολή, λοιπόν, δεν θα βρίσκεται ο Σλοβάκος πορτιέρο, Κοσίσκι, διότι έχει κάνει μόλις τρεις προπονήσεις με αποτέλεσμα να κριθεί ανέτοιμος και να μην είναι στην 20άδα.
Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στην Γερμανία,
Η αποστολή για το σημερινό παιχνίδι της Πέμπτης με την  Μάιντς αποτελείται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Παπαχρήστος, Κυριακόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Τορμένα, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπακασέτας.