Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τα "Υστερόγραφα" άλλαξαν...

Liberty-leading-the-people

Twitter@EmOikonomidis
“Γεννημένοι” τη 14η Ιουλίου λοιπόν… Το restart των “Υστερόγραφων”, στην επέτειο της μιας και μόνης αυθεντικής Επανάστασης της συνείδησης, της Γαλλικής.
Χωρίς τα… παραπατήματα που ακολούθησαν, με γκιλοτίνες και εποχές τρομοκρατίας, ή έστω με την ελπίδα ότι δεν θα υποχρεωθούμε να τα ζήσουμε.
Όταν ξεκινήσαμε αυτό το όμορφο ταξίδι στο συναρπαστικό διαδίκτυο, ξέραμε ότι δεν θα ήμασταν πολλοί. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι η μοναξία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, με δεδομένες τις γνωστές, παθογένειες και στρεβλώσεις, που ακόμη και στην καρδιά της κρίσης κουβαλάει η χώρα μας.
Πολύ περισσότερο όταν διαπιστώνει κανείς με θλίψη τη… βουλιμία με την οποία εισέβαλαν και επιχείρησαν να βρουν καταφύγιο στο διαδίκτυο, όσοι δεν κατάλαβαν ότι η κοινωνία της μεγάλης (έστω και σιωπηλής) οργής τους απώθησε από το εθνικό αφήγημα.
Ίσως και σε πείσμα των πιθανοτήτων, εμείς αντέξαμε. Και συνεχίζουμε. Περισσότερο δυναμικά, περισσότερο προσγειωμένοι, με σαφή πλέον εικόνα του τι μπορούμε να περιμένουμε, και από ποιούς.
Τα “Υστερόγραφα” θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη της εξαίρεσης. Για να δοκιμάσουμε να επαναδραστηριοποιήσουμε τα ενεργά κύτταρα της κοινωνίας, που λόγω της δικής τους αποχής και αποστασιοποίησης, τα άκρα και οι ακρότητες βρήκαν χώρο να σταθούν και να απειλούν το εθνικό μέλλον.
Εμείς, από την πλευρά μας, μόνο “ευχαριστώ” έχουμε να πούμε. Σε εσάς που μας στηρίζετε. Σε όσους μας βοήθησαν (ξέρουν εκείνοι). Και φυσικά, σε όσους μας ξέχασαν. Το μάθημα που οι τελευταίοι μας δίδαξαν άλλωστε, ήταν και το πλέον διδακτικό.

ysterografa.gr