Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο με τρόικα και… εκλογές

kalpes-proores-ekloges
Ο Πολ Τόμσεν και… η παρέα του ολοκλήρωσαν τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο Αύγουστος θα είναι μήνας σκληρής δουλειάς για τον διάδοχο του Γιάννη Στουρνάρα, και ο Σεπτέμβριος θα εξελιχθεί σε… D-Day για τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν από τη συνάντηση, οι δυο πλευρές προχώρησαν σε καταγραφή των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, με πρόθεση να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος από την ελληνική κυβέρνηση εντός του Αυγούστου, και τον Αύγουστο η κυβέρνηση να εμφανιστεί απόλυτα έτοιμη.

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου λοιπόν αποκτά κομβική σημασία, καθώς από το αποτέλεσμα που θα έχει η διαπραγμάτευση με την τρόικα, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό οι επόμενες κινήσεις των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας στο μέτωπο της περαιτέρω διευθέτησης του ελληνικού χρέους.
Επομένως, τότε θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις για τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

ysterografa.gr