Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο Φραγκούλης Φράγκος επικρατέστερος διάδοχος του Αβραμόπουλου

Fragoulis-Fragos

Θα είναι αυτή η δεύτερη φορά που ο Φραγκούλης Φράγκος θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
Μετά την επισημοποίηση της επιλογής του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου της Ελλάδας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, το ενδιαφέρον στρέφεται στο πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προβάδισμα έχει ο Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο ίδιο πόστο την Άνοιξη του 2012, ως υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.
Ο Φραγκούλης Φράγκος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η επιλογή του θα διευκόλυνε τη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά να ρίξει γέφυρες σε ένα μέρος των ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς που γύρισαν την πλάτη τους στη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Απ’ την άλλη, εκτιμάται ότι και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξει αντίδραση, καθώς το Κίνημα είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για να είναι ο Φραγκούλης Φράγκος υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας το διάστημα μεταξύ των εκλογών του Μαϊου και του Ιουνίου του 2012.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πιθανολογείται ότι θα παραδώσει το Πεντάγωνο το φθινόπωρο, όταν και θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.