Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ...ΣΥΡΙΖΑ. .ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ"..


Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος


Πιθανώς η ένταση των συνεχών και αλληλοδιαδεχόμενων επεισοδίων που φέρει η πολιτική επικαιρότητα των ημερών μας, να έχουν δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση, όχι μόνο στους περισσότερους πολίτες αυτής της χώρας αλλά και στα στελέχη των πολιτικών κομμάτων.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως κατά αρχήν, την σύγχυση που επικρατεί εν κρανίο, στους περισσότερους βουλευτές - αν όχι σε όλους - του κυβερνώντος συνασπισμού.
Ακόμα δεν έχουν καταφέρει να δώσουν μία εξήγηση για το πως το υποτίθεται "κεντροαριστερό" ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε σε κυβέρνηση συνεργασίας με την de facto παραδοσιακά δεξιά παράταξη της ΝΔ η οποία όμως πλέον συζητιέται αν διαθέτει έναν ακροδεξιό αρχηγό, ενώ την ίδια στιγμή ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υποτίθεται κεντροαριστερός, υποστηρίζει μία καθαρά δεξιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική........Χαθήκαμε ;
Να το πάρουμε από την αρχή........
Το ΠΑΣΟΚ, ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου (θυμάστε εκείνη την Διακήρυξη........) ως η δημοκρατική παράταξη της κεντροαριστεράς. Κυβέρνησε επί 25 χρόνια, με ενδιάμεσα διαστήματα διακυβέρνησης της ΝΔ.
Η ΝΔ ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως η γνήσια δεξιά παράταξη που συμπεριέλαβε τους δεξιούς, τους βασιλικούς και γενικώς τους εθνικόφρονες........
Τυπικά, αυτές οι δύο κομματικές παρατάξεις αντιπροσωπεύουν ενάντιες ιδεολογίες και απόψεις για την διαχείριση της οικονομικής πολιτικής που έχει να κάνει με την κοινωνική ευημερία, την επιχειρηματικότητα, το κράτος κ.λπ.
ΣΉΜΕΡΑ, αυτές οι δύο παρατάξεις, διάγουν ήδη επισήμως τον τρίτο χρόνο ζωής τους σε συγκυβέρνηση.
Παρένθεση ότι μόλις πριν 25 χρόνια, υπήρξε συγκυβέρνηση ΚΚΕ και ΝΔ. Το ΚΚΕ, για όποιους θυμούνται και γνωρίζουν είναι το πολιτικό κόμμα που νομιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και μέσα από την εξυγίανση των πολιτικών παθών που προώθησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έλαβε τον ρόλο τους στην πολιτική ζωή της χώρας, ως ο πεντακάθαρος εκφραστής της αριστερής, επαναστατικής, μπολσεβίκικης, ανατρεπτικής, και πολλών άλλων επιρρημάτων και επιθέτων με ανάλογα νοήματα, ιδεολογίας.
Το αριστερό κόμμα του ΚΚΕ, όμως, είπαμε ότι επίσης συγκυβέρνησε με την εντελώς δεξιά ΝΔ. Δεν εισερχόμαστε σε άλλα ιστορικά θέματα σχετικώς............
Η σύγχρονη δικαιολογία του ΚΚΕ για την παρελθούσα συγκυβέρνηση με την ΝΔ είναι ότι "αυτό ήταν ένα λάθος μεν, αλλά η τότε κυβέρνηση ήταν κυβέρνηση ειδικού σκοπού"......Η πολιτική αυτή συμπεριφορά του ΚΚΕ είναι κάτι ανάλογο με την στάση του στο θέμα Μπελογιάννη και Πλουμίδι.......Τέλος πάντων.
Η σύγχρονη δικαιολογία του ΠΑΣΟΚ για την συγκυβέρνηση με την ΝΔ είναι ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επίσης ειδικού σκοπού.
Εγώ τα σκέφτομαι και λέω : κοίτα να δεις πόσο ωραία παντρεύονται οι ιδεολογίες των κομμάτων όταν είναι να καλύψουν την κατάχρηση που επέδειξαν κατά τα χρόνια της διακυβέρνηση τους, και κοίτα να δεις πόσο εύκολα συμφωνούν και συμβιβάζονται όταν είναι τα σπασμένα τα δικά τους να τα πληρώσουν οι αφελείς πολίτες που τους ψήφισαν και τους ξαναψήφισαν. Φυσικά, το ηθικό σθένος να πουν "κάναμε λάθος και παραιτούμαστε" δεν το έχουν. Άλλωστε αν το είχαν, δεν θα ήταν επαγγελματίες πολιτικοί, από γενιά σε γενιά, οικογενειακώς...........Τέλος πάντων.
Σε όλο αυτόν το πολιτικό συμφερτό, θα περίμενε κάποιος να υπάρξει μία ριζική μεταστροφή της κοινής γνώμης. Να απορρίψει ολοκληρωτικά όλα αυτά που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή κατοχή, απόλυτη επανάληψη της κατάστασης που επικράτησε στην χώρα μετά την ήττα του 1897 υπό την προτροπή των γερμανών. Τότε η χώρα παρέμεινε επί 20 σχεδόν χρόνια επισήμως υπό την εποπτεία και ουσιαστικά διακυβέρνηση του ΔΟΕ, του ΔΝΤ της εποχής, και επισήμως μόλις το 1975 διακόπηκε η παρουσία του ΔΟΕ στην πολιτική ζωή της χώρας.
Και όμως, η ελληνική κοινή γνώμη, ακόμη δεν έχει σύσσωμη απορρίψει αυτό το πεπαλαιωμένο πολιτικό σκηνικό. Το έδειξε στις προηγούμενες δύο βουλευτικές εκλογές, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Φαίνεται ότι ο Έλληνας, κατά κανόνα, δεν ψηφίζει με βάση την κοινή λογική, την κρίση και την ιστορική μνήμη, αλλά ψηφίζει με βάση το απολύτως προσωπικό συμφέρον, τις προσωπικές ιδεοληψίες και την συνήθεια..........
Γι' αυτό και αυτή η χώρα έχει ακόμη την ίδια μορφή και λειτουργία που περιέγραφε ο αλησμόνητος Σουρής στα ποιήματά του.
Και μέσα σε όλα αυτά, "Εγένετο ΣΥΡΙΖΑ" η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας. Εκτοξεύτηκε εν μία νυκτί, από το 5% στο 21% και μετά στο 26% και όπως είναι φυσικό, άρχισε να διεκδικεί την ανάληψη της εξουσίας, διατυμπανίζοντας πως είναι εκφραστής της αριστερής ιδεολογίας.
Όμως, φαίνεται ότι αυτή η αριστερή ιδεολογία, υπάρχει μόνο για να φωνάζει, να κράζει και να παραλογίζεται ακόμη και εναντίον της χώρας. Γιατί, αναρωτιέμαι, αν τελικά η "αριστερή ιδεολογία" υπολογίζει περισσότερο το συμφέρον την χώρας της, εν προκειμένω της Ελλάδος, ή το συμφέρον της ιδεολογίας.........
Η τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ή τουλάχιστον υψηλόβαθμων στελεχών του, είναι ότι προτιμούν να μην γίνουν εκλογές αν τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι θα έχουν αυτοδυναμία.
Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ, περιμένει ότι θα αποκτήσει αυτοδυναμία ; Αν το σκεφτούμε λίγο περισσότερο, το μόνο που θα καταλάβουμε είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, όπως και το ΚΚΕ, όχι μόνο δεν θέλουν να κυβερνήσουν, αλλά θεωρούν και την κοινή γνώμη ως συνολικά ανόητη.
Με όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι σήμερα στην χώρα, τουλάχιστον από το 2009, με την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε ήδη να είναι κυβέρνηση. Όμως, τα συνεχόμενα λάθη επικοινωνίας, πολιτικής και συνενόησης μεταξύ των στελεχών του και των ιδεολογικών συνιστωσών που τον αποτελούν, είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Να παραμείνει μία ασθενής, εύελπιδα, αλλά χαλαρή αντιπολίτευση. Η απόδειξη για αυτό, προκύπτει άμεσα από το γεγονός ότι την χώρα, ακόμη κυβερνούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με συνολικά πραγματικά ποσοστά γύρω στο 30%, αφού η εκλογική αποχή άγγιξε το 40% σε όλη την επικράτεια. Λάθος των πολιτών βέβαια η αποχή από τις εκλογές, αλλά σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, τα αποτελέσματα προκύπτουν βάσει των ψηφησάντων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ολέθρια για την χώρα πολιτική που άσκησαν και ασκούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αναμένει απλώς, να πέσει η κυβέρνηση, όπως το σάπιο σύκο πέφτει από την συκιά.
Ανακοινώσεις αυτού του είδους, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να περνούν στην ελληνική κοινωνία το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει.
Αντιθέτως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναπτύξει μία πολιτική προσέγγισης όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, με κατεύθυνση την συνεργασία για το καλό της χώρας, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όταν η χώρα καθημερινά βουλιάζει στην ύφεση και είναι ολοφάνερο ότι ούτε ανάπτυξη μας επιτρέπουν οι ξένοι να επιτύχουμε, ούτε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ενδιαφέρονται για οτιδήποτε άλλο πέραν της πολιτικής τους επιβίωσης.......για το μεροκαματάκι.
Ακόμα και το ΚΚΕ, πλέει στα ίδια νερά της αναξιοπιστίας γιατί απέδειξε πάλι (η προηγούμενη φορά ήταν στον εμφύλιο.......τέλος πάντων) ότι ενδιαφέρεται για την κομματική ιδεολογία και όχι για την χώρα.
Οι τσάμπα μάγκες λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται ότι η ελληνική κοινωνία, προκειμένου να αναγνωρίσει κάποιον ως ηγέτη, αυτός θα πρέπει και να φερθεί ως ηγέτης. Και ο ηγέτης είναι αυτός που ενώνει, που περνάει όραμα και που επιτυγχάνει να πείσει ότι αυτό το όραμα μπορεί να το πραγματοποιήσει.
Δυστυχώς, μέχρι τώρα, κανένας ηγέτης δεν υπάρχει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Υπάρχουν κάποια διάσπαρτα ψήγματα ελπίδας που διακινούνται από μικρής αποδοχής ακόμη πολιτικές οργανώσεις, αλλά δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ο ηγέτης που θα εμπνεύσει την κοινωνία ώστε να ξεφύγει από την παγίδα της ανασφάλειας και να αναλάβει υπεύθυνα και ανιδιοτελώς το ρίσκο της επιβίωσης.
Η Ελλάδα περνάει πάλι την κρίση που πέρασε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με πρωταγωνιστές πάλι τους Γερμανούς, τα ελληνικά πολιτικά τζάκια και την φοβικότητα που την διακατέχει.
Είναι γεγονός, ότι είμαστε ακόμα ένας λαός απαίδευτος για τις διαδικασίες της δημοκρατίας, χωρίς γνώση της ιστορίας του, χωρίς βασική κοινωνική παιδεία και κυρίως χωρίς παιδεία συλλογικότητας. Γι' αυτό και έχει επιτύχει το διαίρει και βασίλευε που επέβαλαν, κατά μοναδικό τρόπο οι δανειστές γερμανοί και οι άλλοι ευρωπαίοι "φίλοι μας" προασπίζοντας τα δικά τους συμφέροντα αποκλειστικά και μετατρέποντας την Ελλάδα, μία χώρα μέλος της ΕΕ, ως την μοναδική χώρα που έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη αλλά χωρίς ισχύ για την ίδια.
Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, δεν συμβαίνουν πουθενά στον ευρωπαϊκό νότο που επίσης διάγει την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η μεγάλη ευθύνη ανήκει κυρίως στα πολιτικά κόμματα που διακυβέρνησαν με φαύλο τρόπο την χώρα επί δεκαετίες. Ανήκει μέρος της ευθύνης όμως και στα υποτίθεται αριστερά κόμματα που χάνονται στον λαβύρινθο των σκέψεών τους και των ιδεολογημάτων που τα ταλαιπωρούν και δεν μπορούν να δουν ότι συμφέρον της χώρας και των πολιτών της είναι να παραμερίσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και να ενωθούν ενώνοντας την κοινωνία. Τον "λαό" όπως αρέσκονται να λένε...
Και βέβαια, σημαντικό μέρος της ευθύνης για την κατάντια της χώρας, φέρουν οι ίδιοι οι πολίτες με τις επιλογές τους.
Και μέσα στην ευθύνη αυτή, συμπεριλαμβάνεται η κατάντια για την παιδεία, την υγεία, το εμπόριο την αγροτική παραγωγή ακόμα και για την διακοπή του ρεύματος στους αδύναμους. Διότι, η κοινωνία επιτρέπει την άλωση της σε μία δημοκρατική κοινωνία. Όχι η εκάστοτε κυβέρνηση. Ακόμα και αν λειτουργεί εμφανώς προδοτικά, όπως έγραφε και ο Σοφός Αριστοτέλης στα πολιτικά του.....
Τσάμπα μάγκες και ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν μετά το ΚΚΕ ; Για να δούμε.
Γρηγορείτε !
 ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ