Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Τα ονόματα - έκπληξη στη νεα κυβέρνηση!

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος σαρωτικού ανασχηματισμού επιβεβαιώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, να ανακοινώνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Πολλές ήταν οι εκπλήξεις στην ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό της νέας κυβέρνησης με ονόματα που δεν είχαν ακουστεί καν και με το όνομα του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, να μην έχει παίξει ούτε ως σενάριο!

Από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις θεωρείται η τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, έκπληξη θεωρείται η τοποθέτηση της κας Σοφίας Βούλτεψη ως κυβερνητικής εκπροσώπου και μάλιστα σημειώνεται ότι είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στις εκπλήξεις συγκαταλέγονται και τα ονόματα των Αργύρη Ντινόπουλου ο οποίος αναλαμβάνει ένα κρίσιμο υπουργείο όπως το υπουργείο Εσωτερικών.

Εκπληξη μπορεί να θεωρηθεί και το όνομα του Κωνσταντίνου Τασούλα ο οποίος τοποθετήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού.

Και ο Γεώργιος Καρασμάνης θεωρείται από τις εκπλήξεις αφού τοποθετήθηκε επικεφαλής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Πάρι Κουκουλόπουλο ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι στον προηγούμενο ανασχηματισμό είχε αρνηθεί να μπει στην κυβέρνηση αν δεν γινόταν υπουργός.

Τέλος, και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν φανταζόταν κανείς ότι θα ήταν υπουργίσιμος μετά τις συγκρούσεις του με την κυβέρνηση μετά την προσωική του περιπέτεια...

 Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι Άδωνις Γεωργιάδης (αρνήθηκε να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ) αλλά και η υφυπουργός του Ζέτα Μακρή, Σίμος Κεδίκογλου, Κωστής Χατζηδάκης, Θανάσης Τσαυτάρης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και οι υφυπουργοί του Κώστας Γκιουλέκας και Συμεών Κεδίκογλου, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Θόδωρος Καράογλου, Γιάννης Μιχελάκης και ο Θανάσης Σκορδάς.