Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Στουρνάρας: Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ...

Giannis-Stournaras
Ένας άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, με κεντρικό, πρωταγωνιστικό ρόλο στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ με τα… περίεργα στοιχεία που εκ των υστέρων “δαιμονοποιήθηκε”, ανέλαβε τα δυο τελευταία χρόνια να διαχειριστεί την ελληνική οικονομία στα χειρότερά της.
Και σήμερα, προβάρει το κοστούμι του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, γνωρίζοντας ότι σε μια μελλοντική “συγκατοίκηση” με τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, θα βρεθεί εκ των πραγμάτων σε εξαιρετικά δύσκολη, συγκρουσιακή θέση.
Ο Γιάννης Στουρνάρας παραμένει ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εποχής της κρίσης από την οποία προσδοκά να βγει η Ελλάδα. Και η παρουσία του εξακολουθεί να μνημονεύεται, ακόμη και από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.
Όπως σημειώνει το “Έθνος”, στο πλαίσιο χαλαρής συζήτησής του στην Πορτογαλία, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον εν αναμονή νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε τη βαθιά εκτίμησή του για τον Γιάννη Στουρνάρα, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επετέλεσε τα δυο τελευταία χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών. Και… θυμήθηκε με νόημα: “Του έλεγα, πρόσεχε πώς θα αντιμετωπίσεις τους δημοσιογράφους, και εκείνος μου απαντούσε: Μη σε νοιάζει. Εγώ θα πω την αλήθεια, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ”.

ysterografa.gr