Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

O Τατούλης “κρυφοκοιτά” νίκη από την Κυριακή και η άνοδος της “Μαριλένας”

O Τατούλης “κρυφοκοιτά” νίκη από την Κυριακή και η άνοδος της “Μαριλένας”
 Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συσπειρώσει το κοινό του απέναντι όχι στον κ. Τατούλη αλλά τον κ. Δέδε, την ίδια στιγμή ο νυν Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από απόσταση και κοιτάζει ξεκάθαρα πλέον την πιθανότητα εκλογής ακόμη και από την πρώτη Κυριακή όσο και αν αυτό ηχεί περίεργα για εκλογές με τόσους πολλούς υποψήφιους.

Όπως γράφαμε για τη  διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το Γ. Δέδε (δείτε εδώ) στην Κορινθία η εξέλιξη αυτή μας οδηγεί ως αλυσίδα στα παρακάτω:

Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συσπειρώσει το κοινό του απέναντι όχι στον κ. Τατούλη αλλά τον κ. Δέδε, την ίδια στιγμή ο νυν Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από απόσταση και κοιτάζει ξεκάθαρα πλέον την πιθανότητα εκλογής ακόμη και από την πρώτη Κυριακή όσο και αν αυτό ηχεί περίεργα για εκλογές με τόσους πολλούς υποψήφιους.
Σίγουρα χρειάζονται κάποιες προυποθέσεις όπως το τι θα συμβεί με τους αναποφάσιστους και αν θα έχουμε μια πόλωση της τελευταίας στιγμής
Πάντως ο κατακερματισμός του πολιτικού παιχνιδιού στην Πελοπόννησο σε πολλούς και αξιοσημείωτους πολιτικούς "παίχτες" φαίνεται να έχει λειτουργήσει θετικά για τον κ. Τατούλη που παρακολουθεί την αλληλοεξόντωση των "μνηστήρων".
Το είχαμε πει από την αρχή βέβαια και η επιστολή Βασιλακόπουλου μοιάζει να μας δικαιώνει για άλλη μια φορά.
  • Οι διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες των υποψηφίων,
  • η έλλειψη κοινών επιδιώξεων και 
  • η αγωνία για την επόμενη ημέρα (είτε πρόκειται για πρόσωπα ή συνδυασμούς) 
είχαν ως αποτέλεσμα αντί να δημιουργήσουν ένα συμπαγές "αντιτατουλικό" μπλοκ να οδηγήσουν σε μία "φαγωμάρα" μεταξύ τους.
Εχθές ο κ. Δέδες δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα από το χώρο που πιθανότατα θεωρούσε στην αρχή γειτονικό του και οποίος πλέον τον βλέπει απειλητικά ως προς τα εκλογικά του συμφέροντα.
Η επίθεση από το ΣΥΡΙΖΑ όμως σηματοδοτεί και μία άλλη εξέλιξη. Σε έναν ενδεχόμενο β' γύρο είναι λίγο δύσκολο οι "δαρμένοι δεξιοί" υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Δέδε όπως η κα Μαρ. Σούκουλη να δώσουν την υποστήριξή τους εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί.
Η κα Σούκουλη φαίνεται να αναδεικνύεται σε έναν εκ των προσώπων των εκλογών, αφού η παρουσία της στο ψηφοδέλτιο του κ. Δέδε στην Κορινθία μοιάζει καταλυτική.
Στον κ. Δέδε τέλος προτείνουμε να διαβάσει μια φορά τη "θεωρία των παιγνίων" (Game Theory) του John Nash, διδάσκεται στις Οικονομικές Σχολές στο πρώτο έτος και έχει εφαρμοσθεί άπειρες φορές σε πολιτικές διαμάχες.
Εκεί μπορεί να βρει πολλά για την καμπάνια που πηγαίνει προς το τέλος.

isthmos.gr