Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική ομιλία του Βλάση Τσιώτου στο Δερβένι

Κεντρική Ομιλία στο Ξυλόκαστρο - Παρασκευή 16 Μαΐου Ώρα 20:30
Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε απόψε στις 8.30 μ.μ στο εκλογικό κέντρο Δερβενίου ο Υποψ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με την "Ανανεωτική Συνεργασία", Βλάσης Τσιώτος παρουσία πλήθους  κόσμου. Ο κ. Τσιώτος στην κεντρική ομιλία του στο Δερβένι  παρουσίασε το πρόγραμμα και τους στόχους του συνδυασμού του γιά την επόμενη 5ετία για το Δημο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και ειδικά ανέπτυξε  το προγραμμά του για τη Δημοτική ενότητα Ευρωστίνης.





Είναι μια δυσάρεστη αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια το Δερβένι υποχώρησε σημαντικά. Η συγχώνευση των δήμων με τον Καλλικράτη και η απομάκρυνση υπηρεσιών συνέβαλαν σ’ αυτό. Όμως θέλουμε το Δερβένι, η έδρα του πρώην Δήμου Ευρωστίνης να εξακολουθήσει να έχει ένα κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή, που να ανταποκρίνεται στην ιστορική, οικονομική και κοινωνική του σημασία. Πιστεύουμε λοιπόν ότι με κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούμε να συγκρατήσουμε και να αντιστρέψουμε τα πράγματα.
           Όλοι συμφωνούν ότι το Δερβένι ασφυκτιά κυκλοφοριακά και η ολοκλήρωση της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου είναι αναγκαία και εφικτή λύση. Επίσης η υλοποίηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Δερβένι-Ευρωστίνη-Φενεός θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του Δερβενίου. Ταυτόχρονα η ολοκλήρωση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ και η εφαρμογή του σχεδίου πόλης με τη διάνοιξη των δρόμων, ιδιαίτερα στα ανατολικά, θα δώσει νέα προοπτική.
            Η ολοκλήρωση της προστασίας του τμήματος που επλήγη από τη διάβρωση είναι άμεσης προτεραιότητας, ωστόσο είναι αναγκαία η ένταξη της περιοχής του Δερβενίου στη συνολική μελέτη για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών. Επίσης η βελτίωση της αισθητικής και της λειτουργίας του παραλιακού μετώπου, με την κατασκευή πεζόδρομου είναι ένας εφικτός στόχος, που θα τονώσει τον τουρισμό.
            Στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων θα συμβάλλει καθοριστικά η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια. Η πρόσφατη έγκριση και η επικείμενη κατασκευή της αποχέτευσης μέχρι τη Λυκοποριά, κάθιστά πλέον εφικτό αυτό το πολύ σημαντικό έργο. Θα διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση του ως έργου μεγάλης σημασίας για τη δυτική περιοχή του Δήμου μας.
            Στοχεύουμε στην αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου και του Δημοτικού Σχολείου και στην ένταξή τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Δερβενίου. Βασικός μας στόχος επίσης μας είναι η διατήρηση και η ενίσχυση των υφιστάμενων κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών δομών. Συγκεκριμένα, το ΚΑΠΗ και ο Παιδικός Σταθμός, που προσφέρουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους δημότες. Ανάλογη είναι και η συμβολή στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της λειτουργίας του Ωδείου, της Φιλαρμονικής, του κλειστού γυμναστηρίου και της θεατρικής ομάδας. Θα ενθαρρύνουμε και θα στηρίξουμε αυτές τις δομές ως κύτταρα της κοινωνικής συνοχής της περιοχής.



 Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, τα θρησκευτικά μνημεία, τα γραφικά χωριά και η κομβική της θέση είναι οι λόγοι που η Ευρωστίνη είναι μία πολύ σημαντική τουριστική διαδρομή. Δεν είναι τυχαίο ότι το Σαραντάπηχο ήταν κορυφαίος τουριστικός προορισμός την εποχή του μεσοπολέμου. Σημαντικά έργα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια πρέπει τώρα να ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο λειτουργικό σύνολο.
Ο συνδυασμός ¨ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ¨ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, έχουμε σαν κεντρική ιδέα την τουριστική ενοποίηση του Σαραντάπηχου, της Ζάχολης, του ορεινού Χελυδορίου και του Πύργου με την περιοχή των Τρικάλων για τη δημιουργία ενός ισχυρού τουριστικού πόλου. Βάζουμε σαν στόχους για τη νέα πενταετία:
Τη βελτίωση των υποδομών οδοποιίας της περιοχής για την εκμετάλλευση της στρατηγικής θέσης της Ευρωστίνης.
Την ανάδειξη των σπουδαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος.
Τη σύνδεση της ιδιαίτερης αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό.
Την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας.
Για την υλοποίηση των στόχων προτείνονται τα έργα και οι δράσεις:
Υλοποίηση της μελέτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη βελτίωση του οδικού άξονα Δερβένι-Ευρωστίνη-Φενεός και βελτίωση του δρόμου σύνδεσης με την Καρυά και τα Τρίκαλα.
Ασφαλτόστρωση του δρόμου Πύργος-Γελήνι, για τη δημιουργία κυκλικής διαδρομής και σύνδεση με τα Τρίκαλα.
Αξιοποίηση του Πύργου Κορδή στον Πύργο με τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου.
Ανάδειξη και προβολή των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία στο ορεινό Χελυδόρι, του ιστορικού ναού Αγίου Γεωργίου Ζάχολης και της Παναγίας των Καταφυγίων, για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.
Ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στο ρέμα των Μύλων της Ζάχολης και του δασικού συμπλέγματος του Σαρανταπήχου.
Παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμιση των χωριών.
Συστηματική τουριστική προβολή της Ευρωστίνης και των Τρικάλων ως ενιαίου τουριστικού προορισμού.
Αξιοποίηση του προγράμματος LEADER για τη χρηματοδότηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

  Επίσης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού  "Ανανεωτική Συνεργασία"

Αύριο Παρασκευή 16/5 στις 8.30 μ.μ.  ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Βλάσης Τσιώτος θα πραγματοποιήσει την τελευταία κεντρική προεκλογική του ομιλία στην κεντρική πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της "Ανανεωτικής Συνεργασίας