Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο Σαμαράς τελευταίο ανάχωμα στη... σύγχυση

Antonis-Samaras-Greek-PM
Twitter@EmOikonomidis
Στον επίλογο αυτού του πρώτου γύρου μιας εκλογικής αναμέτρησης με διπλή κάλπη και… δεύτερο ημίχρονο, ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε στους ώμους του την καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας.
Μια στρατηγική επιλογή απολύτως εύλογη για τον ηγέτη ενός κόμματος, που είναι Πρωθυπουργός, και παρά την πρωτοφανή ιστορική συγκυρία για τη χώρα, βλέπει να διατηρεί ακόμη προσωπικές εφεδρείες εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία. Και να απολαμβάνει σαφές και διακριτό προβάδισμα έναντι του πολιτικού που… θέλει τη δουλειά του, δηλαδή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Με περιοδείες σε όλη τη χώρα, απευθείας επαφή με τους πολίτες και… ταρακούνημα του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς βγήκε μπροστά από παράταξη και κυβέρνηση. Επιχειρώντας να κρύψει πίσω από τη δική του αποδοχή και αναγνώριση, τη δυσαρέσκεια που καταγράφεται για τα… μη πεπραγμένα υπουργών, και τις στρατηγικές αστοχίες της κυβέρνησης.
Η καμπάνια Σαμαρά σε αυτές τις διπλές κάλπες, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελεί εκ των πραγμάτων… πρόβα για τις εθνικές εκλογές, που στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να προσδιοριστούν χρονικά, και εν πολλοίς εξαρτώνται από το αποτέλεσμα κυρίως των ευρωεκλογών.
Ο Πρωθυπουργός αποτελεί το στρατηγικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης. Ίσως να είναι και το τελευταίο ανάχωμα στη… σύγχυση, την οποία καλείται να διαχειριστεί ο πολίτης-ψηφοφόρος, λίγο πριν καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις του.

υστερογραφα