Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τσίπρας: Οι εκλογές θα φέρουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

Tsipras_EUΟ Αλέξης Τσίπρας… καθησυχάζει την Ευρώπη μέσω συνέντευξης του στο Bloombergμε αφορμή την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τονίζοντας με νόημα ότι το κόμμα του επιθυμεί «την αλλαγή κι όχι τη διάλυση της Ευρώπης».
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει εντολή να προχωρήσει σε συμφωνίες που θα δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες, χωρίς να λάβει υπόψη το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής στην ΕΕ και χωρίς διαβούλευση με το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα. Θέλουμε να βρεθεί μια λύση η οποία θα είναι οριστική και θα δώσει στην Ελλάδα και στην οικονομία, τη δυνατότητα να αναπτυχθεί, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εξοφλήσει μέρος του χρέους».
Παράλληλα στάθηκε στο θέμα των πρόωρων εκλογών τονίζοντας ότι «μόνο οι εκλογές θα φέρουν πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα. Υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη βούληση του λαού».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, μόνο αν ξεφύγουν από την επιρροή της Μέρκελ, ενώ σχολιάζοντας την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είπε:«Η λιτότητα οδηγεί στη δημιουργία πολιτικών τερατουργημάτων».

ysterografa.gr