Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Δυναμικκή παρουσία του Πέτρου Τατούλη στην Κόρινθο: Παρούσα η νέα δυνατή ομάδα που θα χτίσει τη Νέα Κορινθία

https://gm1.ggpht.com/sv2-siK-3PSGglOsTRPF4p6IWRO9cxUzrFEnM2i2R5bxpbTUM-JzVvQgs1o6TphxgBTEtQBtnM49TPo3j_jwtOOKS8cDPMmVVcCdhLzRaUWJqKKqzu68D_vLPsrtQ898b7rM1_3Ox7ACV3TWMGHxDc32GVw-xWsdZpDoaYvUza4G_Q3Xl-ml8PpnP043U4bVKdh_r3D-DPu4KZ20UkzIjM8yj9stJ_pDFqdwJlhJDzTj-g7qwOLXTOfMsL1n7FZXykb5hYuuZGRZFAi5ehl8-eEMFQtRZIm0sI2FUEh5NfY09ji0a8yh1CIntZ-89FM0Cwpz3Ql1j2FCVBG6OoxuCnJBMeIx7SmRSBYUoQaiYgRPQQv7seH-ozfdBVedYIjLJPobtx22Zjj0ruuDxd7Ks-AkcigYkMr-m_QqGggNq2pOdSUqmrANEU8d-BY1-D9mQBlxh11blAwI1ix_SwBxqkrJqWS1a6Vloiav-UKCbHGOhzukalwEii5Uxjs0eoLLwZRXHomMu-JntHvGKKeO8UKjVIyFCJ9RllaioTU=w1249-h487-l75


«Με την αποτελεσματικότητα, τη γνώση και τη συνέπεια που έχουν αποδεδειγμένα εκείνοι που θα αναλάβουν την επόμενη ημέρα την διοίκηση. Με την φρεσκάδα της νέας ματιάς, της φαντασίας των νέων ανθρώπων που είναι με δύναμη πια δίπλα μας. Αυτή η δυνατή ομάδα θα χτίσει την Νέα Κορινθία. Τη Νέα Κορινθία, που θα προσφέρει μέλλον για όλους τους Κορίνθιους, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Είμαστε όλοι πια Πελοποννήσιοι. Είμαστε όλοι πια και  Κορίνθιοι» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην κεντρική του ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη νέα αρχή που θα αναλάβει την Κορινθία με τη νίκη της Νέας Πελοποννήσου στις εκλογές της 18ης Μαΐου.
 Εμφάνιση P5140125kos.jpg
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικολάου Ταγαρά και του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε στην κρίση των πολιτών της Κορινθίας «την παλαιοκομματική πρακτική των αντιπάλων του, που θα καταδικάσει την Πελοπόννησο στο χειρότερο παρελθόν του τόπου», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Ποιοι είναι αυτοί, που πορευτήκανε σε όλη τους την δημόσια ζωή με κομματικές περγαμηνές και σήμερα ντύθηκαν ξαφνικά με το μανδύα του ανεξάρτητου; Ποιοι είναι αυτοί που αν και τόσο παλιοί και γνώριμοι, μας λένε σήμερα ότι είναι εκφραστές του καινούριου; Ποιοι είναι αυτοί που θα κάνουν την σύγκρουση με το κατεστημένο, όταν οι ίδιοι αποτελούσαν για χρόνια την πιο σαθρή του έκφραση; Ποιοι είναι αυτοί που επενδύουν στον τοπικισμό των Κορίνθιων, λες και αυτά τα χρόνια που πέρασαν, εργάστηκαν νυχθημερόν για το καλό των συμπολιτών τους και του κοινού μας τόπου; Είναι δυστυχώς οι δικοί μας, παλιοί γνωστοί. Οι δικοί μας παλιοί συνεργάτες  που μέχρι προχτές κόμπαζαν για το κοινό μας έργο και χτες μόλις έκαναν το κοινό μας έργο δικό τους και για τα όσα δεν γίνανε μας δείξανε με το δάχτυλο ως φταίχτες. Είναι εκείνοι που ζούσανε για μια υπογραφή, λες και δεν είχαν υπογράψει κι οι ίδιοι τα πάντα. Είναι εκείνοι που δεν είδαμε ποτέ τις δικές τους προτάσεις, αλλά προσπαθούσαμε πάντοτε να ακολουθούν έστω, το όραμα που μαζί διατυπώσαμε» σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στους πολίτες της Κορινθίας στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα Γεώργιος Σάμιος του Δημοτικού θεάτρου της πόλης.
 Εμφάνιση P5140102kos.jpg
Ο Πέτρος Τατούλης ανέλαβε στην συνέχεια της ομιλίας τις προσωπικές του ευθύνες για την πορεία των στελεχών που αποχώρησαν από την Νέα Πελοπόννησο και σήμερα καταγγέλλουν την πολιτική που υπηρέτησαν και συνυπέγραψαν αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι εκείνοι που ανεχθήκαμε. Και φταίω προσωπικά για αυτό. Αναλαμβάνω αυτήν την ευθύνη και σας λέω με το χέρι στην καρδιά ότι η Κορινθία, πριν ακόμη ξεκινήσει η επόμενη μας θητεία, θα έχει καλύψει το χαμένο της έδαφος. Με την εμπειρία των ανθρώπων που νοιάστηκαν και εργάστηκαν για την Κορινθία αυτά τα δύσκολα χρόνια.»

Εμφάνιση P5140113.JPG
Αναφερόμενος στο έργο που παράχθηκε στην Κορινθία αλλά και σε αυτό που υπάρχει στο σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε στην ομιλία του: «Στο σχεδιασμό μας η Κορινθία είναι ο πνεύμονας ανάπτυξης όλης της Πελοποννήσου. Η Κορινθία είναι η Εμβληματική Πύλη της Πελοποννήσου.  Ο Ισθμός της Κορίνθου αποτελεί την γέφυρα ανάμεσα στην περιφερειακή οικονομία της Πελοποννήσου και την Μητροπολιτική οικονομία των Αθηνών. Ο σχεδιασμός μας για την «Κομβική» Κορινθία αυτόν τον διττό ρόλο υπηρετεί. Της Δυναμικής Κορινθίας και της εγγύτητας της προς την πρωτεύουσα των Αθηνών».
Οι στόχοι για την Κορινθία υπογράμμισε ο Πέτρος τατούλης είναι ξεκάθαροι: Πρώτον, η Κορινθία με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων, που  είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε είναι σε τροχιά υλοποίησης είτε είναι ώριμες οι μελέτες τους και θα προχωρήσουν στο επόμενο ΕΣΠΑ, να γίνει σύγχρονος κόμβος στο δίκτυο μεταφορών της Πελοποννήσου.
 Εμφάνιση DSC_3180kos.jpg
Δεύτερος στόχος. Η Κορινθία να αποκτήσει στο σύνολο της σύγχρονες υποδομές. Ενδεικτικά, μονάδες βιολογικού καθαρισµού και δίκτυα αποχέτευσης θα λειτουργούν µέσα στο 2015 στην Νεμέα, στο Δήμο Ξυλοκάστρου, το Μούλκι και την Κόρινθο. 
Τρίτον, ο Ασωπός. Γνωρίζετε καλά ότι αυτό το έργο πνοής για την Κορινθία, μια από τις σημαντικότερες αγροτικές υποδομές για όλην την Πελοπόννησο, αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση της Πελοποννήσου τεράστια προβλήματα. Ωστόσο, τα έργα εξελίσσονται κανονικά και μάλιστα εξελίσσονται σε περισσότερα μέτωπα, προκειμένου να επιταχύνουμε και να παραδώσουμε το έργο στους πολίτες μέσα στα χρονοδιαγράμματα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί. Και εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την περάτωση του έργου. Αυτό το αναγνωρίζουν οι όψιμοι, αλλά και οι παραδοσιακοί πολιτικοί μας αντίπαλοι.»

Εμφάνιση P5140093kos.jpgΗ περιφέρεια δεν είναι ένας θεσμός που απλά σχεδιάζει και εκτελεί υποδομές συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην κεντρική του ομιλία στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου υπογραμμίζοντας: «Αντίθετα είναι η αναπτυξιακή ομπρέλα που έχει τον στρατηγικό σχεδιασμό για την συνολική πορεία του τόπου. Η Κορινθία, η Νέα Κορινθία έχει την δική της ταυτότητα και θα  διαδραματίσει τον δικό της ρόλο στην Νέα Πελοπόννησο που ήδη ανατέλλει. Ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου δημοπρατηρίου στην περιοχή του Λεχαίου προχωράει και θα αποτελέσει πνεύμονα εξωστρέφειας για το σύνολο της Πελοποννήσου. Η αγροδιατροφική σύμπραξη που ήδη συστήσαμε, στο κέντρο της Κορίνθου όπου έχει την έδρα της διεκδικεί ήδη χρηματοδοτήσεις απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προβολή των ποιοτικών αγροτικών μας προϊόντων, προκειμένου και οι μικροί μας παραγωγοί να έχουν βήμα στις διεθνείς αγορές. Τα δύο κτηνοτροφικά πάρκα της Κορινθίας, την χρηματοδότηση των οποίων πετύχαμε θα  δώσουν νέα πνοή στην αποδυναμωμένη σήμερα κτηνοτροφία, δημιουργώντας παράλληλα εκατοντάδες νέες παραγωγικές θέσεις εργασίας, την ίδια στιγμή που όλες οι υφιστάμενες μονάδες θα εκσυγχρονιστούν.   Στον τομέα του τουρισμού, το Αεροδρόμιο της Τρίπολης, που πρόσφατα πετύχαμε να παραχωρηθεί στην περιφέρεια και για πολιτική χρήση ,ευοδώνει ένα αίτημα δεκαετιών των κορινθιακών φορέων του τουρισμού. Η “Μυθική Πελοπόννησος” έχει γίνει πια της  μόδας και έχει πια έλθει η ώρα να γίνει της μόδας και  η “Μυθική Κορινθία”. Στον κρίσιμο τομέα των επιχειρήσεων, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου θα δώσει ρευστότητα στην αγορά που σήμερα στενάζει υπό το βάρος  της διογκούμενης κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.»
Εμφάνιση P5140126kos.jpg 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κλείνοντας την ομιλία του ξεκαθάρισε και το διακύβευμα των εκλογών υπογραμμίζοντας: «Η κρίση δεν πέρασε. Καιροφυλακτεί για να έλθει δριμύτερη στο πρώτο στραβοπάτημα, στο πρώτο λάθος. Η πολιτική ρευστότητα στην χώρα δεν αφήνει περιθώρια να πάρουμε αποφάσεις ανέμελες, γιατί οι συνέπειές τους θα είναι τεράστιες. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Η επιλογή ανάμεσα σε εκείνους που εγγυούνται τις καλύτερες μέρες που έρχονται Και εκείνους που απλά συνεχίζουν ξεδιάντροπα και θολά να υπόσχονται Το έργο μας είναι η εγγύηση για το αύριο. Η δική μας παρουσία. Η δική σας δυνατή παρουσία σήμερα εδώ είναι η εγγύηση για την συνέχιση της ευρωπαϊκής μας πορείας. Και αυτή η ομάδα που θα αναλάβει μαζί μας την επόμενη καλύτερη ημέρα της Κορινθίας είναι πιο δυνατή από ποτέ! Είναι πιο έτοιμη από ποτέ Έχει αρχίσει ήδη να καλύπτει τον χρόνο που χάθηκε. Στις 18 Μαΐου ανατρέπουμε τον φόβο στην Πελοπόννησο. Λέμε όχι στους μπαχαλάκηδες που απειλούν το νοικοκυριό του τόπου μας. Λέμε όχι στους κομματικούς κουρσάρους της  πολιτικής. Φτιάχνουμε ένα ευρύ ενωτικό κοινωνικό μέτωπο. Απέναντι στην κρίση, την φτώχεια και την μιζέρια. Στις 18 Μαΐου αποφασίζουμε για το δικό μας μέλλον. Το μέλλον της δικής μας περιφέρειας. Το μέλλον της Πελοποννήσου. Το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του.  Το μέλλον της Κορινθίας». 
 https://gm1.ggpht.com/OOb9vewtzNRyx37QGyxYDghc3GzkFfeW3FYD2JsIDkT6G3Wvog8gyddcxseq2FQO14H2UaQ-15qUfBWzWdf_vLVVhbGryzCTBkcB1Aw_RnQWJz95oDpu9DC_bSmkV_B-03OZaiUlq1MkEg_2nUB2ubsk_hzI7r2QTFnfLWBZo5K7HoNGgmvJzb64dWp4RhA1GGYf9Lle5jqRpOy04fJBpj8PvNEXb37mqJHDi4dObyBH00Z_FohOuAOSKD2iXOaTnRgB-8Dhx9W_SwlXhisBYlJA2UH4VLiIhP4R2MOyyIduVF624a6Avjnj7GMY4ey67YREPvoHnlMGKgtrLAVjQqXGpWu9xlA_4FEqycwLY4OPu7--1HyQCa4Dv9ZRTg4VNDOTbuviKv4e7Eys2WcZHrWHAqk-cq7YOOdM21q0jfWQugB2AMVgVx7_O27SqFsmmbofRUuzLECaGs6hM4b1i3JX0zG5xFxRP_5Ym0eCYCKgEXzq15WmsalG-bvPnwtrczjlKZR7uqTcP2KpaE-BlF-yj6F2sD0IzE29T-Q=w1249-h487-l75
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης τόνισε στην ομιλία του ότι «η Κορινθία μας πρέπει να αποκτήσει πλέον βηματισμό, βηματισμό ανάπτυξης, με σχεδιασμό και στρατηγική για τις επόμενες γενιές» και συμπλήρωσε εμφατικά ότι αυτό πρέπει να γίνει «με έργα, όχι λόγια».
«Ανταποκρίθηκα θετικά στο κάλεσμα της Νέας Πελοποννήσου και του Πέτρου Τατούλη» συνέχισε ο κ. Καλλίρης «για ένα και μόνο λόγο: σκοπός μου είναι οι Κορίνθιες και οι Κορίνθιοι να είναι πρωταγωνιστές στην αυριανή ημέρα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου.  Η Κορίνθια θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει.  Γι’ αυτό ήρθα γι’ αυτό θα αγωνιστώ με όλες μου τις γνώσεις και τις δυνάμεις.
 Εμφάνιση P5140129kos.jpg
«Η Κορινθία πρέπει να αναδειχθεί η πύλη της Πελοποννήσου» συμπλήρωσε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και έθεσε ως προτεραιότητες «τη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής και καινοτομίας στο κορινθιακό επιχειρείν και στην παραγωγική δραστηριότητα. Πρέπει να γίνει σχεδιασμός της επιχειρηματικής δραστηριότητας μας. Πρέπει να οριοθετήσουμε επιτέλους δραστηριότητες και χρήσεις στη Κορινθία με στόχο νέες θέσεις εργασίας, νέα αντικείμενα, νέες ιδέες χτυπώντας έτσι την ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας. Παράλληλα με έργα υποδομής θα βελτιώσουμε την προσβασιμότητα της Κορινθίας μας σε ξένους και ντόπιους, ώστε κάθε γωνιά της Κορινθίας μας να είναι προσιτή σε όλους».
Ο κ. Καλλίρης τόνισε τέλος στην ομιλία του ότι «αλλάζουμε σελίδα μαζί με την ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και τον Πέτρο Τατούλη, και δημιουργούμε την ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Σήμερα εδώ μαζί σας συνυπογράφουμε το μέλλον της Κορινθίας και δουλεύουμε για ένα κοινό σκοπό: Μία αναβαθμισμένη Κορινθία, μία καλύτερη Πελοπόννησο».