Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ για τις εκλογές της Κυριακής

Εμφάνιση mms_img-708096499.jpeg
Του Λάμπρου Μπούκλη


Η επιλογή μου, να μην είμαι υποψήφιος στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, μου έδωσε το χρόνο να μελετήσω τις προτάσεις και τις δράσεις όλων των Περιφερειακών παρατάξεων.
Χωρίς το άγχος της εκλογής, μπορεί κανείς να σκέπτεται ελεύθερα και συνεπώς καλύτερα.

Η μνήμη μου γυρνά 4 χρόνια πίσω, όταν για μερικές εκατοντάδες ψήφους διαφορά κέρδισα μία θέση περιφερειακού συμβούλου, ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα, παρακολουθώντας με αγωνία τα αποτελέσματα στην οθόνη του υπολογιστή μου.



Αντίπαλος μου στην άτυπη αυτή μονομαχία ήταν η Ανταρσία στο Μωριά που τότε όπως και τώρα έχει επικεφαλής τον Π.Κάτσαρη.
Η χαρά της εκλογής μου ήταν μεγάλη, όπως προφανώς και η απογοήτευση στον "αντίπαλο" μου.
Επικοινωνήσαμε τότε μετεκλογικά και τηλεφωνικά. 


Παρακολουθώ έκτοτε με ειλικρινή σεβασμό τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Διαφωνώ με τις λύσεις που προτείνουν αλλά συμμερίζομαι την αγωνία τους για την επιβίωση των αδύνατων κοινωνικά στρωμάτων, για την κοινωνική αλληλεγγύη και τον ρατσισμό.

Προσωπικά πιστεύω στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ανάγκη βελτίωσής της, αλλά και σε μία διαφορετική νέα Ελλάδα με μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό. Δεν φοβάμαι την παγκοσμιοποίηση καθώς βλέπω εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες και μη, να σταδιοδρομούν στο εξωτερικό.

Όλοι ευχόμαστε να σταματήσει αυτή η μετανάστευση Ελλήνων, που τείνει μαζί με τις αυτοκτονίες και τα χρεωκοπημένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να αποτελούν την μεγαλύτερη σύγχρονη μάστιγα για την πατρίδα μας. Στις λύσεις αναπόφευκτα έρχεται η πολιτική διαφοροποίηση.


Πιστεύω, ότι μόνο εάν στην χώρα μας εφαρμοστεί σε κάθε λειτουργία και δραστηριότητα, η αξιοκρατία, τότε και μόνο τότε, πολλά θα αλλάξουν και γρήγορα μάλιστα. Η αξιοκρατία όμως χρειάζεται υπερβάσεις που πρώτοι εμείς πρέπει να κάνουμε ακόμα και στην καθημερινότητα μας.


Η αξιοκρατία πρέπει να έρθει και στις πολιτικές επιλογές μας.
Διαφωνώ πολιτικά, αλλά τιμώ σχήματα όπως της Ανταρσίας γιατί έχουν ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και στοχεύσεις. Είναι μεστοί και λιτοί στην πολιτική τους έκφραση και παρουσία και μετέχουν στον ευρύ χώρο των κινημάτων. 

Κάνουν έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα βασιζόμενοι στο προσωπικό τους τρέξιμο, χωρίς την δέουσα προβολή και στήριξη των θέσεων τους από τα ΜΜΕ, όπως άλλες παρατάξεις απολαμβάνουν.


Αγαπητέ Παναγιώτη Κάτσαρη, μπορεί να διαφωνούμε, αλλά ειλικρινά εύχομαι να είσαι στην Τρίπολη τα επόμενα χρόνια.


Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου - Εκλεγμένο Μέλος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (www.enpe.gr)
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά