Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ανοικτή επιστολή Πελοπίδα Καλλίρη στους Κορίνθιους

http://www.neapeloponnisos.gr/wp-content/uploads/2014/04/kaliris.jpg

Φίλες και φίλοι,
Κορίνθιες και Κορίνθιοι συμπολίτες μου,
Στην προσπάθεια του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ να εργαστούμε και να βρούμε λύσεις για την Πελοπόννησο και για την Κορινθία μας ανταποκρίθηκα θετικά πιστεύοντας ότι μπορώ από την θέση αυτή να προσφέρω στην Κορινθία μας.

Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Την χώρα μας διατρέχει μία παρατεταμένη ύφεση. Η Κορινθιακή κοινωνία αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα . Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να «βγάλουμε» μπροστά την Κορινθία μας, Όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί της αξίζει να είναι μπροστάρης της περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη προσπάθεια μας αυτή και με τους περιφερειακούς συμβούλους μας έχουμε να αντιπαραθέσουμε σκληρή εργασία, πολυεπίπεδη γνώση και εμπειρία ετών. Συνεχίζουμε το έργο που έχει ξεκινήσει η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ για μια μία δημιουργικότερη και παραγωγικότερη Κορινθία, για μια καλύτερη Πελοπόννησο.
Τα επόμενα 5 χρόνια θα αποτελέσουν σημείο καμπής για την Κορινθία. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας. Το επομενο αναπτυξιακό πρόγραμμα (νέο ΕΣΠΑ). Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την επόμενη προγραμματική περίοδο (νέο ΕΣΠΑ) και να υλοποιήσουμε προγράμματα ανάπτυξης και έργα υποδομής στην Κορινθία που έχει τόσο ανάγκη. Θέλουμε σύγχρονες υποδομές. Θέλουμε ανταγωνιστικότητα και τόνωση της επιχειρηματικότητας. Θέλουμε απασχόληση.
Πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις προκλήσεις των δεκαετιών που έρχονται για την Κορινθιακή κοινωνία.
Αναγνωρίζω τη μεγάλη ευθύνη που αναλογεί σε μένα προσωπικά και για αυτό το λόγο θέλω να είμαι χρήσιμος για την Κορινθία μας και το τελικό αποτέλεσμα να είναι μόνο θετικό για την κοινωνία μας.
Σκοπός μας είναι οι Κορίνθιες και οι Κορίνθιοι να είναι πρωταγωνιστές στην αυριανή ημέρα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου. Η Κορινθία θα κερδίσει την θέση που της αξίζει.
Αφήνουμε πίσω αντιλήψεις του παρελθόντος και ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας στον κοινό αγώνα για μία καλύτερη Πελοπόννησο, για μία αναβαθμισμένη Κορινθία.

Για την Κορινθία μας!
Πελοπίδας Καλλίρης
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας