Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πέτρος Τατούλης «Είμαστε έτοιμοι για τολμηρές ανθρωποκεντρικές πολιτικές αποφάσεις για την υγεία»



Εμφάνιση 14112088695_be05527b96_b.jpg
«Απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στο επίκεντρο των οποίων θα πρέπει να τεθούν κυρίως οι αδύναμοι συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από ποτέ» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το Διοικητή κ. Γιώργο Μπέζο, τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι οι μονάδες υγείας θα πρέπει να περιέλθουν στην ευθύνη της Περιφέρειας, όπως αρχικά προέβλεπε ο Καλλικράτης, και πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να αναλάβει πιλοτικά την ευθύνη των μονάδων υγείας και μέσα σε διάστημα δύο ετών αφού αξιολογηθεί η προσπάθειά της, το μοντέλο αυτό να υιοθετηθεί στο σύνολο της χώρας».
Εμφάνιση 14108821781_1d7c8c3bd5_b.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε επίσης ότι «στόχος μας είναι να καταρτίσουμε για πρώτη φορά στη χώρα ένα στρατηγικό χάρτη για τις δομές υγείας που να συνάδει με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιούμε» και συμπλήρωσε ότι «όταν παραλάβαμε την ευθύνη του ΕΣΠΑ βρήκαμε τον κωδικό της υγείας σε τέλμα. Στο διάστημα που μεσολάβησε πετύχαμε να υλοποιούμε έργα ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις αρχικές πιστώσεις, όταν την περίοδο των «παχιών αγελάδων» τα αντίστοιχα ποσά δεν ξεπερνούσαν τα 28 εκατομμύρια».
Ο κ. Τατούλης ανέφερε επίσης ότι «μετά το μεγάλο έργο που γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στόχος μας είναι η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων και του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ώστε να προσφέρουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε τέλος την προσπάθεια του προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το οποίο παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε ανθρωπογενές δυναμικό, υπερβαίνει τις δυνάμεις του ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Μπέζος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για τι συνεργασία, χάρη στην οποία όπως τόνισε «το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αναδειχθεί σε πρωταθλητή στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, όπως χαρακτηριστικά στο επίπεδο του ιατροτεχνολογικου εξοπλισμού που φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ».
Ο κ. Μπέζος τόνισε επίσης ότι την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων της Μεσσηνίας, όπως του Αγίου Νικολάου, της Μεσσήνης, της Μεθώνης, της Πύλου και του Βλαχόπουλου και πρόσθεσε τέλος απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη ότι «όποτε και αν χτυπήσαμε την πόρτα τη δική σας και των υπηρεσιών της Περιφέρειας τη βρήκαμε πάντα ανοιχτή».
Στη συνάντηση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Αργυράκης και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ενημέρωσης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου