Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Εκλογές 2014: Σε 325 δήμους 1441 υποψήφιοι - Πώς θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα

Το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς και των ευρωεκλογών του 2014, έχει αναλάβει η SingularLogic, για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη λειτουργεί ο δικτυακός τόπος των εκλογών (ekloges.ypes.gr), όπου έχουν αναρτηθεί όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί.

Ειδικότερα, στις 13 Περιφέρειες της χώρας συμμετέχουν 104 συνδυασμοί, ενώ, για τους 325 δήμους, ο αντίστοιχος αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι 1441. Στις ευρωεκλογές συμμετέχουν 43 κόμματα/συνδυασμοί με 1298 υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα, ο δικτυακός τόπος θα προσφέρει στους πολίτες διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης στοιχείων σε όλα τα επίπεδα και όλες τις αναμετρήσεις. Ειδικά, για το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να δει ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα του δήμου της επιλογής του και για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (επαναληπτικές δημοτικές, επαναληπτικές περιφερειακές και ευρωεκλογές).

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναπροσαρμόζεται δυναμικά ανάλογα με τη συσκευή (smartphones, ταμπλέτες και γενικότερα οθόνες αφής), ώστε να εμφανίζονται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο για τις συσκευές αυτές.

Στις εκλογές του Μαΐου θα αξιοποιηθεί, για μία ακόμη φορά, το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων (SRT), το οποίο αποτελεί εναλλακτική αυτοματοποιημένη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τη χρήση κινητού από το δικαστικό αντιπρόσωπο.

Το σύστημα SRT θα χρησιμοποιηθεί στο 20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, εξασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ικανό δείγμα αποτελεσμάτων από το σύνολο της Επικράτειας. Την πρώτη Κυριακή θα χρησιμοποιηθεί για την ταχύτερη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων για τις 13 Περιφέρειες και για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης, ενώ τη δεύτερη Κυριακή θα αξιοποιηθεί για τις ευρωεκλογές.