Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Παναγιώτης Περιβολάρης - Mall "Σωληνουργείας" και άλλοι μπαμπούλες

Εμφάνιση pperivolary.jpg

Σε μια περίοδο που μέχρι και ο Δήμος δυσκολεύει την ομαλή εμπορική δραστηριότητα της πόλης (κλείνει το parking στο λιμάνι ‘λόγω ανάπλασης’ παραμονές εκλογών, αλλά και παραμονές Πάσχα), επανέρχεται στο παιχνίδι το πολυδιαφημισμένο Mall στην περιοχή της πρώην "Σωληνουργείας".

Ναι, το Mall στη "Σωληνουργεία"  είναι πιθανό να ανοίξει σε λίγο καιρό. Τι θα κάνουμε; Θα βάλουμε τα κλάματα; Θα περιμένουμε πότε θα κλείσουμε τα μαγαζιά ή θα τρέξουμε να πιάσουμε πόστο αλλού;

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά. Εμείς πρέπει απλά να παίξουμε «επιθετική άμυνα».

Επιθετική άμυνα απέναντι στα Mall, απέναντι στην πτώση του τζίρου, απέναντι στον αφανισμό από τις οφειλές στον Ο.Α.Ε.Ε  και το Φ.Π.Α. Πώς θα τα καταφέρουμε; Θα τα καταφέρουμε με τη δημιουργία “Open Mall” μέσα στο κέντρο της πόλης.

Για τη δημιουργία Open Mall, δεν χρειάζονται ούτε τόνοι από τσιμέντο, ούτε πολλά λεφτά. Πρώτα από όλα πρέπει να οριοθετηθεί η εμπορική ζώνη μέσα στο κέντρο με ειδικές σημάνσεις. Στη συνέχεια πρέπει να γίνει αισθητική αναβάθμιση π.χ (αψίδες με φωτισμό, ηχητική εγκατάσταση, πολλές δενδροφυτεύσεις και πρωτότυπες εικαστικές παρεμβάσεις).

Ένα σύγχρονο Open Mall, πρέπει να έχει σταθμούς πληροφόρησης με οθόνες αφής, σύνδεση στο internet και wi-fi spots. Ο καταναλωτής  θα πηγαίνει για ψώνια, καφέ και φαγητό, όπως σε ένα mall, αλλά  ανοιχτό.

Τα  καταστήματα με τη βοήθεια και του εμπορικού συλλόγου, μπορούν να εκδίδουν ειδικές κάρτες πιστότητας  για την αγορά προϊόντων σε ειδικές τιμές ή σε χαμηλότερες  με την συγκέντρωση π.χ πόντων. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι τα καταστήματα του κέντρου θα αποκτήσουν «κοινή βιτρίνα».Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν να γίνονται συχνό φαινόμενο, όπως εκθέσεις ζωγραφικής μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Με τη δημιουργία λοιπόν του Open Mall στο κέντρο της Κορίνθου, αυξάνεται η εξωστρέφεια, η ανταγωνιστικότητα και οι θέσεις εργασίας. Είναι ένα έργο εφικτό, χρήσιμο και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα αλλά όχι ανίκητα. Λύσεις πάντα θα υπάρχουν, φτάνει να είμαστε ικανοί να τις βρίσκουμε.


Παναγιώτης Δ. Περιβολάρης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Για το Δήμο Κορινθίων