Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

E.E.: Εξέδωσε προειδοποίηση για τα Windows ΧP

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη λήξη της υποστήριξης των Windows XP, εξέδωσε  προειδοποίηση προς όλους τους χρήστες, ενημερώνοντάς τους ότι η αναβάθμιση σε μια νεότερη έκδοση του λειτουργικού είναι απολύτως απαραίτητη για την αποτελεσματική προστασία τους.
 
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο (EC3) της Europol, μια οργάνωση που εργάζεται υπό τη στενή εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξηγεί στο έγγραφο που κυκλοφόρησε ότι οι υπολογιστές που τρέχουν Windows XP θα είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις μετά τις 8 Απριλίου, καθώς θα σταματήσει η κυκλοφορία νέων ενημερώσεων ασφάλειας.
 
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπολογιστές με Windows XP θα σταματήσουν να λειτουργούν. Σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πλέον ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας,επείγουσες επιδιορθώσεις, online τεχνικές ενημερώσεις περιεχομένου ή οποιουδήποτε είδους τεχνική υποστήριξη για το λειτουργικό σύστημα των Windows XP μετά την ημερομηνία αυτή. Αυτό συμπίπτει με το τέλος της υποστήριξης και για το Office 2003″, αναφέρει η ανακοίνωση.
 
“Οι υπολογιστές που εξακολουθούν να τρέχουν Windows ΧP, μετά τις 8 Απριλίου του 2014, δεν θα είναι επαρκώς προστατευμένοι, ακόμη και εάν διαθέτουν κάποιο antivirus ή firewall. Για την αποφυγή κινδύνων ασφάλειας και σημαντικών παραβιάσεων δεδομένων, συνίσταται η αναβάθμιση του λειτουργικού σε μια νεότερη έκδοση πρίν από την ημερομηνία αυτή”.
 
Τo ΕC3 επισημαίνει επίσης ότι όσοι χρήστες δεν σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν άμεσα τα Windows XP, θα πρέπει να εγκαταστήσουν όλες τις ενημερώσεις του λειτουργικού και του Office 2003, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων patches που θα κυκλοφορήσουν από τη Microsoft στις 8 Απριλίου.
 
τμήμα ειδήσεων defencenet.gr