Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ανεξάρτητος Συνδυασμος "Οξυγόνο" για την περιφέρεια Αττικής

Αθήνα, 4 Απριλίου 2014
Η κάθοδος του ανεξάρτητου συνδυασμού "Οξυγόνο" για την Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής την Λενιώ Μυριβήλη, ανακοινώθηκε χτες στο συνεργατικό χώρο The Cube.. Ο συνδυασμός Οξυγόνο είναι μια πρωτοβουλία ομάδας πολιτών που προέρχονται από τους χώρους της οικολογίας, της σοσιαλδημοκρατίας, των φιλελεύθερων μεταρρυθμιστών και τα κινήματα των πολιτών. "Συνθέτουμε τις απόψεις μας για μια Άλλη Αττική, γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική χρειάζεται οξυγόνο, ανάσα από μια νέα κουλτούρα ενεργών πολιτών, που θέλουν τον διάλογο, νοιάζονται για τα κοινά, και θέλουν να πολεμήσουν κατεστημένες δομές και νοοτροπίες" είπε η κυρία Μυριβήλη.

"Η Περιφέρεια Αττικής έχει να παίξει ένα σημαντικό πολιτικό ρόλο την επόμενη πενταετία: Οφείλει να οραματιστεί, να σχεδιάσει και να επιβλέψει την δημιουργία μιας άλλης Αττικής που βλέπει στο μέλλον, με όπλο περίπου έξι δισεκατομμύρια ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ),τόνισε η επικεφαλής του συνδυασμού “Οξυγόνο”.
Η κ. Μυριβήλη παρουσίασε ορισμένες από τις προτάσεις του συνδυασμού για την Αττική:

1.Παροχή εργαλείων και χρηματικών πόρων για την ενίσχυση των καινοτόμων και εξωστρεφών εταιρειών μέσω Ταμείου Περιφερειακήs Ανάπτυξηs Αττικήs για τη δημιουργία θέσεων εργασίαs.
2. Δημιουργία συνεργατικού δικτύου μεταξύ δήμων, παραγωγών της Αττικής, και ιδιωτών για την καθιέρωση σχολικών γευμάτων σε όλη την Αττική, όπως επίσης και κόμβων για "βοήθεια στο σπίτι."
3. Εκμετάλλευση των απορριμάτων για την παραγωγή πλούτου για τους Δήμους της Αττικής και τους πολίτες και σωστή/βιώσιμη διαχείριση πόρων για την Αττική.
4. Δημιουργία Μηχανογραφημένων Κέντρων Εξυπηρέτησηs Εταιρειών (ΜΗΚΕΕ) και κατάργηση των απηρχειωμένων και γραφειοκρατικών τμημάτων ΑΕ & ΕΠΕ.
5. Ανάδειξη του Brand Αττική σε προϊόντα και τουριστικέs υπηρεσίες με προδιαγραφές που θα αφορούν τη βιωσιμότητα, το ηθικό εμπόριο και την καινοτομία.
“Το όραμά μας για την Αττική είναι βασισμένο σε συνέργειες και δίκτυα, σε νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν και στηρίζονται στην καινοτομία, τη φύση και το πολιτισμό. Θέλουμε ένα συνεκτικό μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στο κοινό συμφέρον και θα προνοεί και για τις επόμενες γενιές" επισήμανε η κ. Μυριβήλη.
Τηλέφωνο: 6944981941, 6944981966

Πρόσωπο επικοινωνίας: Αγγελική Νικολακοπούλου

ΟΞΥΓΟΝΟ 2014