Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο Καμίνης μοιράζει εκατομμύρια λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για… τουριστική προβολή!

Untitled-2
Τουριστική ανάπτυξη και εκατομμύρια ευρώ μέσω διαγωνισμών λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς καν συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η τρέχουσα «βιομηχανία» παραγωγής διαγωνισμών και ανάθεσης έργων σχετικών με την τουριστική προβολή της Αθήνας από τη δημοτική επιχείρηση ΕΑΤΑ του Δήμου Αθηναίων.
Και μόνο ότι οι προθεσμίες των διαγωνισμών τυχαίνει να είναι στις 5/5, 9/5, 21/5, 3/6 δηλαδή μέσα στο μήνα διενέργειας των δημοτικών εκλογών, λέει πολλά… για τις «προθέσεις» της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Και ας μην ισχυριστεί κανείς ότι είναι τυπικά νόμιμο αλλά και αναγκαίο για να μην καθυστερήσει η τουριστική προβολή της Αθήνας, γιατί τότε θα αναρωτηθούμε:

- Γιατί όλα τα έργα έχουν παρεμφερή αν όχι ταυτότησημο αντικείμενο; (στο ένα διαβάζουμε περί.. αναβάθμισης τουριστικής προβολής, στο άλλο περί… προϊόντων και υπηρεσιών τουριστικού χαρακτήρα, στο παρακάτω περί τράπεζας τουριστικών δεδομένων και στο άλλο περί.. ολοκληρωμένης προώθησης τουριστικού προϊόντος (!!)
- Μήπως για να σπάσουν οι προϋπολογισμοί των εργασιών, που έτσι και αλλιώς είναι εντυπωσιακοί; (393.600€ το ένα, 344.400€ το άλλο, 799.500€ το παρακάτω, 2.460.000€ το επόμενο… είναι πολλά τα λεφτά Άρη!! )
- Μήπως γιατί τα λεφτά αυτά είναι από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το ΠΕΠ Αττικής, οπότε και μας περισσεύουν; (ή μήπως επειδή το ΕΣΠΑ 2007-2013 έληξε στις 31/12/2013 και τώρα θυμήθηκε η Δημοτική Αρχή του κου Καμίνη να προσπαθήσει να «αξιοποιήσει» τα κοινοτικά κονδύλια προς όφελος της Αθήνας; )
- Ή μήπως γιατί.. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.. καθώς όλα αυτά τα «ενδιαφέροντα» έργα τα δημοπρατεί ως αναθέτουσα αρχή η ΕΑΤΑ του Δήμου Αθηναίων που λειτουργεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και στη συνέχεια τα αναλαμβάνει πάλι η ίδια εταιρεία ΕΑΤΑ ως αναπτυξιακή εταιρεία τοπικής αυτοδιοίκησης; (αυτό μάλλον αποτελεί πανευρωπαϊκή πατέντα)
- Μήπως αυτό δικαιολογεί και τη σοβαρότητα (ή χαλαρότητα) των διοικητικών αποφάσεων, όπου για τόσο σοβαρά έργα οι συνεδριάσεις του ΔΣ γίνονται μόνο στα χαρτιά (καθώς όπως διαβάζουμε πχ στο Πρακτικό 54… το ΔΣ έλαβε τις κατώθι αποφάσεις χωρίς να λάβει χώρα συνεδρίαση του. Το σχετικό πρακτικό καταρτίστηκε και υπογράφεται δια περιφοράς από τα μέλη του ΔΣ!! )
- Ή μήπως η «αγορά» αγωνιά και βιάζεται τόσο που, ενώ η απόφαση αναφέρει να λάβει χώρα η δημοσίευση / ανακοίνωση του εν λόγω τεύχους την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 (πχ για το ένα έργο), εμείς το βρήκαμε αναρτημένο στο site της ΕΑΤΑ από προηγούμενη ημερομηνία;
- Αυτά (προς το παρόν) για τα έργα Τουριστικής Ανάπτυξης.. γιατί, για τα αντίστοιχα «έργα» περί Νέας Επιχειρηματικότητα θα τα πούμε στο άμεσο μέλλον (εκεί και αν κάτι τρέχει…)

arouraios.gr