Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Λαμία



Εμφάνιση Βιομηχανία γάλακτος Λαμίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.jpg 
Την προσπάθεια να έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι, για όλα τα κεντρικά και επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν φορείς, επαγγελματικές τάξεις και θεσμοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνέχισε την Πέμπτη 3 Απριλίου στη Λαμία ο Κώστας Μπακογιάννης.

Εμφάνιση Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος 3.jpg Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» είχε συνάντηση νωρίς το πρωί με το Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο. Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε συναντίληψη για το ρόλο της εκκλησίας και την προσφορά της και υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για συνεργασία.
Εμφάνιση Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος 3.jpgΟ Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι η εκκλησία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων γεγονός που αποδείχθηκε στην περίοδο της κρίσης. Εκτίμησε ότι η Μητρόπολη Φθιώτιδας με το πρωτοποριακό της Πνευματικό Κέντρο και το τεράστιο προνοιακό της έργο, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
«Η εκκλησία δεν είναι πέρα από τα προβλήματα. Ενδιαφέρεται» είπε από την πλευρά του και ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Φθιώτιδας και εξέφρασε την ευαρέσκεια του διότι, όπως είπε, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ένας νέος άνθρωπος, με νέες ιδέες, που όμως δεν αφίσταται από την ουσία και την παράδοση.
 Εμφάνιση Με υποδιοικήτρια Ιωαννα Μπριανη - Νοσοκομέιο Λαμίας.jpgΕμφάνιση Με διοικητή Τασο Σεπετη κ εκπροσώπους - Νοσοκομείο Λαμίας.jpg
Στην επίσκεψή στο νοσοκομείο της Λαμίας και στη συζήτηση με τη διοίκηση αλλά και εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων υπήρξε αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων. Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και ο παλαιός εξοπλισμός αποτελούν τα ουσιαστικότερα ζητήματα προς επίλυση σε ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες πολλών περιοχών τις Περιφέρειας. Ο Κώστας Μπακογιάννης συμφώνησε απόλυτα με την επισήμανση ότι θα πρέπει να υπάρξει ορθότερη κατανομή ιατρικού προσωπικού προκειμένου να αναβαθμιστούν όλες οι μονάδες υγείας της περιφέρειας.
Εμφάνιση Βιομηχανία γάλακτος Λαμίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών 2.jpgΕμφάνιση Βιομηχανία γάλακτος Λαμίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών 4.jpg
Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Γαλάκτος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας επέτρεψε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη να δει από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης των γαλακτοκομικών προϊόντων. 
«Η Βιομηχανία Γάλακτος Λαμίας αποτελεί φωτεινό παράδειγμα συλλογικής προσπάθειας που πρέπει να υποστηριχτεί από όλους τόσο από την πλευρά των θεσμικών φορέων όσο και τους από τους καταναλωτές» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης. Δεσμεύθηκε μάλιστα η Περιφέρεια να σταθεί αρωγός στα σχέδια της Βιομηχανίας να στραφεί σε εξαγωγική κατεύθυνση.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης επισκέφτηκε και την Πανεπιστημιακή Σχολή Θετικών Επιστημών της Λαμίας και σε συζήτηση με τον πρόεδρο της Σχολής ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν και την ακαδημαϊκή αλλά και τη φοιτητική κοινότητα της Λαμίας.