Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ο Τσίπρας, από τον Μπαλτάκο στον… Σταύρο Θεοδωράκη

Alexis-TsiprasΣύμφωνα με πολλούς, η υπόθεση Μπαλτάκου ήταν το “ατύχημα” που φοβόταν η κυβέρνηση, στην τελική ευθεία της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, και της επιστροφής στις αγορές.
Ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης άλλαξε δραματικά μια ατζέντα που έμοιαζε να δίνει πόντους στον Αντώνη Σαμαρά, να στριμώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και να διαμορφώνει δεδομένα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, στη διπλή μάχη των εκλογών του Μαϊου, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πλέον, στα χέρια του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, ατζέντα για στρατηγική αξιοποίηση της υπόθεσης Μπαλτάκου, στην κατεύθυνση της “ενοποίησης” των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, με άξονα θεσμικά και ηθικά ζητήματα.
Η εισήγηση προς τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απευθύνει ένα κάλεσμα προς όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, συμπεριλαμβάνοντας το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και το “υγιές”, όπως το αποκαλούν κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, ώστε να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο κατά της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση στη ανάγκη μιας μεγάλης αλλαγής στον τρόπο και το περιεχόμενο της διαχείρισης της εξουσίας.
Τέτοιου είδους ζητήματα αποτελούν παραδοσιακά, όπως έχει δείξει το παρελθόν, προνομιακό πεδίο για τη ρητορική της Κεντροαριστεράς, και ειδικά σήμερα τα πλεονεκτήματα πολλαπλασιάζονται, μετά την… πάσα που έδωσε ο Τάκης Μπαλτάκος.
Με τη συγκεκριμένη στρατηγική, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι θα επιβάλλουν μια άλλη ατζέντα στην κοινωνία, με φόντο και τις εκλογές που έρχονται, με τη θεματολογία της οποίας να κάνει την κυβέρνηση να αισθάνεται άβολα.
Θα λειτουργήσει δε, ως αντίβαρο στην αναμενόμενη επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης, με όχημα τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία, και την επιστροφή στις διεθνείς αγορές για απευθείας δανεισμό.
ysterografa.gr