Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Λάρισα και Πανελευσινιακός για την πρώτη κούπα

 Κύπελλο Γ’ Εθνικής: ΑΕΛ και Πανελευσινιακός για την πρώτη κούπα | onsports.gr
Το παρθενικό Κύπελλο Γ’ Εθνικής θα διεκδικήσουν σήμερα στις 17:00 στο γήπεδο της Λιβαδειάς, ΑΕΛ και Πανελευσιακός. Η διάθεση των εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου Γ’ Εθνικής συνεχίζεται και στο γήπεδο της Λιβαδειάς από το πρωί του Σαββάτου.
Ενόψει του τελικού, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει τα εξής.
- Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 15:00.
-Η πώληση των εισιτηρίων θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τις 10:00 έως την έναρξή του ως εξής:
α) Για τους φιλάθλους της Λάρισας από εκδοτήρια της θύρας 5.

β) Για τους φιλάθλους του Πανελευσινιακού από εκδοτήρια της θύρας 1.
γ) Για τους υπόλοιπους φιλάθλους από εκδοτήρια της θύρας 1.
-Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ.
- Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς θα τους ζητηθεί να τα επιδείξουν κατά την είσοδό τους στο γήπεδο. Χωρίς αυτά τα επίσημα έγγραφα κανείς δεν θα εισέλθει στο γήπεδο.
- Οι έλεγχοι από την Αστυνομία για την είσοδο των θεατών στο γήπεδο θα είναι εξαιρετικά αυστηροί. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε πανό/σημαίες με ρατσιστικό, ξενοφοβικό ή υβριστικό περιεχόμενο/σύμβολο.
- Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ισχύσει καμία ταυτότητα Ελεύθερης Εισόδου απ’ όπου κι αν έχει εκδοθεί. Δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΠΟ.
Ενόψει του τελικού , η ΑΕΛ 1964 υπενθυμίζει στους φίλους της ομάδας  ότι θα φιλοξενηθούν στις θύρες 5, 5VIP και 6 του γηπέδου της Λιβαδειάς. 
Οι δύο ομάδες έφτασαν ως τον μεγάλο τελικό της νέας διοργάνωσης και θέλουν να προσθέσουν την κούπα στη συλλογή τους.
Η ΑΕΛ έχει τη... δική της παράδοση στον θεσμό του Κυπέλλου και θέλει να κατακτήσει και αυτό της Γ’ Εθνικής. Ο Κορίνθιος τεχνικός Παναγιώτης Τζαναβάρας έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, εκτός των Παπαϊωάννου και Μπλέντι.
Στην αποστολή για τον τελικό συμμετέχουν οι: Σικαλιάς, Καρακούτσης, Καρανίκας, Σιάκκας, Ρούσσης, Μήτσης, Αραμπατζής, Κωτσιόπουλος, Κορομηλάς, Νεμπεγλέρας, Σαββίδης, Τσεμπερίδης, Πατινιώτης, Καρακατσάνης, Πλιάγκας, Μπουσινάκης, Γκούρτσας, Στεφανίδης και Γαρυφαλλόπουλος.
Ο Πανελευσινιακός προέρχεται από μια ταραχώδη εβδομάδα μετά την ήττα από τους Τράχωνες και την αλλαγή προπονητή. Ο Σταύρος Ψιμουλάκης κλήθηκε να ετοιμάσει την ομάδα για τον τελικό, ποντάροντας στο κίνητρο της... κούπας. Αγωνιστικά δεν υπολογίζονται ο τραυματίας Ρούσεφ, ο τιμωρημένος Μιχελής, καθώς και ο ανέτοιμος Μάρης. Αποστολή δεν ανακοίνωσε, αλλά στη Λιβαδειά θα βρεθούν όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες.
Η παράδοση των δύο ομάδων
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΑΕΛ και Πανελευσινιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, καθώς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε Β’ και Γ’ Εθνική, ενώ μόλις μια φορά έχουν παίξει στο Κύπελλο. Ήταν το 1978, όταν οι δυο ομάδες έπαιξαν σε ματς Κυπέλλου, με τους «σταχυοφόρους» να αποκλείουν τους Λαρισαίους στην παράταση με 4-2. Στα ματς πρωταθλήματος η ΑΕΛ έχει 4 νίκες, έναντι 2 των Ελευσίνιων, ενώ τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα.
Αναλυτικά:
17/04/02 Γ Λάρισα- Πανελευσινιακός 3-1  
23/12/01 Γ Πανελευσινιακός- Λάρισα 1-0  
12/05/01 Β Πανελευσινιακός- Λάρισα 5-2  
20/01/01 Β Λάρισα- Πανελευσινιακός 2-0  
15/04/00 Β Πανελευσινιακός- Λάρισα 2-2  
27/11/99 Β Λάρισα- Πανελευσινιακός 5-0  
03/05/98 Β Πανελευσινιακός- Λάρισα 1-1  
13/12/97 Β Λάρισα- Πανελευσινιακός 1-1  
10/03/97 Β Λάρισα- Πανελευσινιακός 1-0  
03/11/96 Β Πανελευσινιακός- Λάρισα 1-1  
08/03/78 ΚΥΠ Πανελευσινιακός- Λάρισα 2-2 κ.α.,   4-2 παρ