Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αξίζουμε περισσότερα !

Φίλες και φίλοι,

αύριο Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54, Κόρινθος), η εκκίνηση της μεγάλης, ουσιαστικής, πραγματικής ανατροπής στον "καλλικρατικό" Δήμο Κορινθίων αποκτά υπόσταση, σχήμα, έμβλημα, προγραμματικό περιεχόμενο.



Ο Βασίλης Νανόπουλος, ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου Κορινθίων και παρουσιάζει τους κεντρικούς άξονες των θέσεων και των αρχών της δημοτικής παράταξης στην οποία τίθεται επικεφαλής.

Ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μεθοδικά, χωρίς εξάρσεις, χωρίς αντιφάσεις, χωρίς παροξυσμούς, διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να αλλάξουν νοοτροπίες, αγκυλωμένες εξουσιολάγνες αντιλήψεις και πεπαλαιωμένες στάσεις και συμπεριφορές.

Η στάση ζωής του, η επαγγελματική του καριέρα, οι πολυδιάστατες συνεργασίες που έχει πετύχει σε ό,τι έχει κάνει, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα πολυσυλλεκτική, οργανωτική, πάνω και πέρα από την οποιαδήποτε περιχαράκωση ή περιοριστική ομαδοποίηση.

Οι επιτυχίες που έχει καταγράψει ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας είναι γνωστές και αναγνωρισμένες σε πανελλαδικό επίπεδο. Η Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ" της οποίας υπήρξε η ψυχή και ο κύριος μοχλός υλοποίησης, ξεκίνησε πριν χρόνια από μερικά τετραγωνικά και έφτασε να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη πανελλαδική Έκθεση μετά από εκείνη της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).


Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα, σπάνιο για ανθρώπους που ηγούνται σε διάφορες δραστηριότητες. Ξέρει να ακούει. Θέλει να συζητάει. Επιδιώκει να συνεργάζεται και όχι να "αποθεώνεται" περιστοιχισμένος από άβουλους παρατρεχάμενους. Γνωρίζει την αγορά, γνωρίζει το επιχειρηματικό στερέωμα, ξέρει να εκτιμά ανθρώπους χωρίς να τους κατηγοριοποιεί και να είναι προκατειλημμένος απέναντί τους.

Είναι μια προσωπικότητα που χωρίς εγωισμούς έχει μάθει να χτίζει και να πραγματώνει ευρείες συνεργασίες και όχι να αποκλείει. Δεν υποδύεται και δεν προβάλει ευκαιριακά μια υποκριτική ανεξαρτησία λέγοντας "δεν είμαι με κανέναν", αλλά διατρανώνει πως "θέλει να είναι με όλους", πως επιζητά τις μέγιστες δυνατές συνέργειες και συναινέσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην επίτευξη του κοινού στόχου.

Και ο κοινός στόχος είναι απλός. Αξίζουμε περισσότερα. Ζητούμε περισσότερα. Θέλουμε να είμαστε πολίτες που συμμετέχουν και συνδιαμορφώνουν και όχι θεατές ή ακροατές ενός κλειστού "συστήματος εξουσίας" με πεπερασμένες δυνατότητες, εξαντλημένες προοπτικές και διχαστικές συμπεριφορές. Ζητούμε συμμετοχή, διαβούλευση, λογοδοσία, ανατροφοδότηση.

Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια στεκόμαστε αρωγοί, υψώνοντας ταυτόχρονα ανάστημα απέναντι σε όσους μας θέλουν καθηλωμένους, συμβιβασμένους, αμέτοχους, απλούς παραλήπτες και αποδέκτες λαϊκίστικων προεκλογικών μικροπανηγυριών και παζαρεμάτων.

Αύριο οι κάτοικοι του "καλλικρατικού" Δήμου Κορινθίων έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν και να ενισχύσουν επί του πρακτέου αυτή τη μεγάλη και αναγκαία αλλαγή.

Η προσωπική μου στάση είναι διαυγής. Συστρατεύομαι σε αυτή την προσπάθεια, δηλώνω την πρόθεσή μου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή τη μεγάλη ανατροπή, επιθυμώ να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου όντας στο πλευρό του Βασίλη Νανόπουλου.

Μας αξίζουν περισσότερα !


Βασίλης Μπαλάφας