Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στην Εύβοια και στον Ορχομενό



Εμφάνιση Nosokomeio Xalkidas.JPG 
«Η Εύβοια αξίζει ένα νέο, σύγχρονο Νοσοκομείο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες όλων των πολιτών της» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος κατά την τελευταία ημέρα της περιοδείας του, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Στη συνάντηση με τον διοικητή, κ. Γιάννη Καρούζο και στις συζητήσεις που είχε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Μπακογιάννης έγινε αποδέκτης ενός και κύριου αιτήματος: να προχωρήσει άμεσα η αποπεράτωση του νέου Νοσοκομείου, το οποίο θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Εύβοιας.

Εμφάνιση Nosokomeio Xalkidas 3.JPGΟ υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η Εύβοια και έχει ανάγκη και αξίζει να αποκτήσει σύντομα το νέο της Νοσοκομείο και διαβεβαίωσε, ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης της αποπεράτωσής του θα τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα, εφόσον οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας του αναθέσουν την διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο κ. Μπακογιάννης εξήρε εξάλλου τις προσπάθειες που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, να υπερβεί και τις επιπλέον δυσκολίες που δημιουργεί στο έργο τους η παλαιά κτιριακή υποδομή.


Τα σχέδια για την «ενοποίηση» των αρχαιολογικών χώρων της Στερεάς

Εμφάνιση 23h Eforia Vyzantinwn Arxaiothtwn.JPGΕπίσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» επισκέφτηκε την 23η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, καθώς η ανάδειξη και αξιοποίηση των πολλών και σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνιστά πρωτεύον κομμάτι του προγράμματος για την ανάπτυξη, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Εμφάνιση 23h Eforia Vyzantinwn Arxaiothtwn 2.JPGΟι αρμόδιοι της εφορίας του επισήμαναν ιδιαίτερα την έλλειψη πόρων και προσωπικού, γεγονός που δεν  επιτρέπει, όπως τόνισαν  να αναπτυχθούν περαιτέρω δράσεις, όπως η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και οργανωμένων ξεναγήσεων.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός δικτύου αρχαιολογικών μνημείων  - ενός είδους ενοποίησης των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων της Περιφέρειας - έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν περισσότερα κίνητρα να επιλέξουν να επισκεφτούν και να παραμείνουν στη Στερεά Ελλάδα για περισσότερες ημέρες.

Το Σάββατο στον Ορχομενό

Ο Ορχομενός είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
Ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την τριήμερη επίσκεψη του στην Εύβοια και συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη στου συνδυασμού του, Φανή Παπαθωμά, το Σάββατο 21 Μαρτίου θα επισκεφθεί την περιοχή του Ορχομενού, όπου στις 09:15 θα επισκεφθεί τις Πηγές των Χαρίτων και την εκκλησία της Παναγίας της Σκριπούς και θα συναντηθεί με τον εφημέριο πατέρα Χαράλαμπο. Στις 09:45 θα βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού. Στις 11.00 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ορχομενού, κ. Ξηρογιάννη Κωνσταντίνο, στο Δημαρχείο, ενώ στις 11:30 θα επισκεφθεί το ΚΑΠΗ. Τέλος από τις 12.00 και μετά θα συναντηθεί με φορείς και πολίτες του Ορχομενού.

Οι επισκέψεις του στην Βοιωτία θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα βρίσκεται στον Νομό 26 και 27 Μαρτίου.