Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα φωτοβολταϊκά

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στηρίζουμε τις αντιδράσεις των δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών (στέγης και αγροτικών) που καταστρέφονται από το σχέδιο νόμου που προωθεί η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με αυτό το νομοσχέδιο προβλέπεται «κούρεμα» στις εγγυημένες τιμές φωτοβολταϊκών κατά 30%, βγάζοντας έτσι από τη μέση τους μικρούς και ενισχύοντας την συγκέντρωση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και τεράστιων παραγωγικών εκτάσεων.
 Αφού πρώτα έκλεισαν στο “μαντρί” 100δες, νέους κυρίως αγρότες, τάζοντας τους “πράσινη ανάπτυξη” και εγγυημένα εισοδήματα, αφού τους έσπρωξαν στις τράπεζες και στους τοκογλύφους, αφού άφησαν ακαλλιέργητα χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής γης αναζητώντας ένα καλλίτερο εισόδημα έρχονται τώρα και σπάνε τα συμβόλαια παίρνοντάς τους και τα φωτοβολταϊκά και τη γη τους.
 Θύματα έπεσαν και χιλιάδες ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης που αντί να γλιτώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ θα κινδυνέψουν να τους πάρουν και το σπίτι. Από την άλλη τα μονοπώλια του κλάδου και οι τραπεζίτες τύπου Σάλας θα μείνουν αλώβητοι, συγκεντρώνοντας μάλιστα για ένα κομμάτι ψωμί φωτοβολταϊκά και γη.
Πέραν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστιες ευθύνες και τα κόμματα της ΕΕ, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε την πολιτική ανάπτυξης των ΑΠΕ από το ιδιωτικό κεφάλαιο και με τη στάση του καλλιέργησε αυταπάτες σε χιλιάδες ιδιόκτητες ακινήτων για εύκολα κέρδη. Στις εκλογές ο λαός να τους τιμωρήσει ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού.