Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ή Πελοπόννησος Α.Ε. «παρών» στην έκθεση Boot στο Messe Dϋsseldorf στη Γερμανία



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSHRVK4U3P_NIXi97GSbNajv-XzGmbnNGYwuyX4aHPp9nfVsofh1qEBGIa0L2fRGDjCW6zR6OXg66A_egeSI4Ysq6uUBz6RjFP4K5pgOoKXqjjNEu1N26oGaeASjzjGr4Tv3apytYNUOQ/s1600/%25CE%25A6%25CF%2589%25CF%2584.2.JPG 
Στις 18 Ιανουαρίου και για 45η συνεχόμενη χρονιά ο εκθεσιακός χώρος Messe Dϋsseldorf στη Γερμανία άνοιξε τις πύλες του στο κοινό για να φιλοξενήσει την έκθεση Boot, η οποία θεωρείται σημείο αναφοράς για τη διεθνή βιομηχανία θαλάσσιων σπορ και σκαφών. Φέτος για πρώτη φορά, το «παρών» έδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια μέσου της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.» ανάμεσα στους πάνω από 1660 εκθέτες από 60 διαφορετικές χώρες. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς η επισκεψιμότητα της έκθεσης παρουσίασε άνοδο και άγγιξε τους 250.000 επισκέπτες.


Το απόγευμα της εναρκτήριας ημέρας το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ κ. Γρηγόριος Δεληβέκουρας, το οποίο και επέλεξε για να χαιρετήσει και να υποδεχτεί όλες τις ελληνικές συμμετοχές. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρευρέθηκε εκτός από τον κ. Δεληβέκουρα, η γραμματέας του γραφείου εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων του Προξενείου κ. Αντιγόνη Μαριόλη, εκπρόσωποι της «Πελοπόννησος Α.Ε.» καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τις ελληνικές συμμετοχές και πιο συγκεκριμένα ο κ. Κ. Παππάς, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Μαρινών, ο κ. Κ. Κυριακούλης, εκπρόσωπος της εταιρείας Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping, ο κ. Π. Τζεννέτογλου, εκπρόσωπος της εταιρείας Tzennet Yachting, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εκπρόσωποι των εταιρειών Ads-Sea.gr, Sail Aegean, Ionian Charter, Sail the blue yachting και, με κύριο θέμα συζήτησης την προβολή και  προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού της Ελλάδας.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQEpqP7mT2geWo79e82SJ-YT4in79NJOCp3z3-TC4RjpgQSG_Hcby1MMsR9urc6-HL0J6Pcy8Slwk44jmAk6e__3stg8DQnZ6ADFPGd_oYctVNLmN_inMpxZuIDj2vg_Pk0EUd33-xVcE/s1600/%25CE%25A6%25CF%2589%25CF%2584.1.jpg 
Την Τρίτη 21/01/2014, στο «International Lounge, Messe Dϋsseldorf» διοργανώθηκε από το Ελληνικό Προξενείο σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο German Marine Federation παρουσίαση των ελληνικών συμμετοχών στην έκθεση, η οποία απευθυνόταν σε παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού στην Γερμανία – yacht agencies, κλαδικούς φορείς και σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή περιοδικά της Γερμανίας, με αποκλειστική θεματολογία τον θαλάσσιο τουρισμό. Στην εκδήλωση παρέστη ο κ. Απόστολος Παπαφωτίου, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Πολιτισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι αν και τα λιμάνια της Πελοποννήσου βρίσκονται σε καλή κατάσταση, συνεχώς βελτιωνόμαστε και απ’ αυτό το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε με ασφάλεια σκάφη, κρουαζιερόπλοια και  τουριστικά γιοτ. Ακόμη, απαντώντας στις ερωτήσεις των ξένων δημοσιογράφων, τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις και τα έργα υποδομής, βάσει του γενικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνεχώς βελτιώνονται, με σκοπό να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και τη λειτουργία των λιμανιών και των μαρίνων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε σε συνδυασμό με το ευνοϊκό κλίμα και την έλλειψη εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο, να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης ακόμη περισσότερων τουριστών. Κλείνοντας, είπε χαρακτηριστικά ότι όπου κι αν πάει κανείς στην Πελοπόννησο, αισθάνεται σαν το σπίτι του.  Την επόμενη ημέρα ο κ. Παπαφωτίου και οι εκπρόσωποι της Πελοπόννησος Α.Ε. συναντήθηκαν με τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να θέσουν τις βάσεις για σύναψη μελλοντικής συνεργασίας, με στόχο την καθιέρωση των ιδιαιτεροτήτων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των πελοποννησιακών ακτών. Κατά τη διάρκεια όλων των ημερών της έκθεσης (18-26/01/2014) υπήρξε έντονη κινητικότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού το ενδιαφέρον τόσο των ιδιωτών όσο και εταιρειών για τη «Μυθική Πελοπόννησο» ήταν διάχυτο. Πιο συγκεκριμένα, εταιρείες από γειτονικές χώρες (π.χ. Ιταλία, Αλβανία) εκδήλωσαν ενδιαφέρον συνεργασίας για διοργάνωση sailing trips και ξεναγήσεων στην Πελοπόννησο, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική της Πελοποννήσου. Τα τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη και προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού, και κατά συνέπεια τη συμμετοχή της στην Έκθεση Boot 2015, η οποία έχει ήδη αρχίσει να διοργανώνεται.