Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μεϊμαράκης: Να εκλέγονται οι ευρωβουλευτές με σταυρό προτίμησης από τον λαό

meimarakis
Να εκλέγονται οι ευρωβουλευτές με σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες πολίτες, συνολικά από όλη την Επικράτεια, προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και καλεί σε συμφωνία τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε η άμεση εκλογή των ευρωβουλευτών να ισχύσει στις επόμενες ευρωεκλογές.
Μιλώντας στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Βουλής ανέπτυξε την πολιτική φιλοσοφία αυτής της πρότασής του, υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι την είχε υποστηρίξει όταν ήταν γραμματέας της ΝΔ πριν τις ευρωεκλογές, σημειώνοντας πως ενώ όλοι συμφώνησαν, δεν εφαρμόστηκε γιατί «ξεχνιόταν την επόμενη».
«Επειδή αισθανόμαστε απόμακρη την Ευρώπη και απόμακρους τους ευρωβουλευτές μας και επειδή τους θέλουμε πιο κοντά, γι’ αυτό προτείνω, ανεξαρτήτως συμμετοχής, να εκλέγονται με σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες πολίτες από όλη την Επικράτεια. Για να έρθουν οι ευρωβουλευτές πιο κοντά στους πολίτες» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. Μάλιστα, προσέθεσε πως τα τελευταία χρόνια υπήρξαν και παραλλαγές της πρότασης για ενιαίο ψηφοδέλτιο ή τριπλάσιο αριθμό υποψηφίων από όσους εκλεγούν ή να είναι ανοιχτό το ψηφοδέλτιο. «Επαναφέρω την πρόταση. Είμαι σίγουρος ότι θα συζητηθεί, αλλά θα ξεχαστεί. Ας συμφωνήσουμε, όμως, ότι από τις επόμενες ευρωεκλογές θα φτάσουμε στην άμεση εκλογή των ευρωβουλευτών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής. 

ysterografa.gr