Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τελειώνει πριν καν αρχίσει η εθελοντική κινητικότητα: Γιατί η ΠΟΕ-ΟΤΑ προεξοφλεί την αποτυχία της

Την αποτυχία της εθελοντικής κινητικότητας προεξοφλούν συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλώντας στην aftodioikisi.gr, μετά και την καθυστερημένη έκδοση της σχετικής ΚΥΑ ενάμιση μήνα μετά από τη δημοσίευση του ΦΕΚ (287Α/ 31/12/2013), στο οποίο περιέχονται και οδηγίες για την εθελοντική κινητικότητα στους ΟΤΑ. Πρόκειται για το πρόγραμμα από το οποίο η κυβέρνηση περιμένει νε εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα 4 έως 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους προκειμένου μαζί με τους περίπου 8.500 του ΕΟΠΥΥ να γεμίσει τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας των 12.500 του 2013 που πήρε παράταση έως τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ήδη όμως, η επιφυλακτικότητα των υπαλλήλων που καθώς όχι μόνο δεν έχουν διαβεβαιώσεις αλλά με διαρροές από το υπουργείο Εσωτερικών εντείνεται η ανασφάλειά τους, φαίνεται, όπως λένε συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην aftodioikisi.gr,  θα οδηγήσει σε πλήρη αποτυχία το μέτρο. Κι αυτό γιατί οι δημοτικοί υπάλληλοι φοβούνται ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί θέση ώστε να μετακινηθούν θα αποτελέσουν τα επόμενα θύματα της διαθεσιμότητας. Αν και οι συνδικαλιστές επιφυλάσσονται να κάνουν πρόβλεψη για συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εθελοντικής κινητικότητας, τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι θα μηνύματα από τους δήμους δείχνουν ότι θα είναι πολύ μικρός και, βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν θα έχει σχέση με τις επιθυμίες της κυβέρνησης για 4 με 5.000.
Ένας ακόμη παράγοντας που λειτουργεί ανασχετικά στο να δηλώσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι ότι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας είναι και οι επικείμενες εκλογές ΟΤΑ. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι είναι δύσκολο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαθεσιμότητες στους δήμους ενόψει των εκλογών. Αν όμως δηλώσουν ότι θέλουν να μετακινηθούν και δεν βρουν θέση, τότε φοβούνται ότι μετά τις εκλογές θα έρθει η σειρά τους.
 Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 

aftodioikisi.gr